КВІ
Четвер
25
20:22

​Брусилівський маслозавод забезпечив роботою понад 20

Вирішення питань зайнятості населення неможливе без налагодження тісної співпраці служби зайнятості з роботодавцями. Така співпраця існує між Брусилівською районною філією Житомирського обласного центру зайнятості та ТОВ «Брусилівський маслозавод».

З початку цього року на підприємство за сприяння служби зайнятості працевлаштовані 23 особи, котрі перебували на обліку як безробітні, на посади апаратників охолодження молочних продуктів, слюсарів-ремонтників та підсобних робітників.


Днями директор філії Олександр Дрозд та заступник начальника відділу надання соціальних послуг Лариса Білокур відвідали підприємство, де зустрілися з керівництвом, щоб обговорити потребу у працівниках, наявність перспективних вакансій, можливості організації тимчасових робіт та стажування безпосередньо на робочому місці.


ТОВ «Брусилівський маслозавод» – це одне з провідних підприємств району, що спеціалізується на переробці та виготовленні молочної продукції. Директор заводу Микола Вознюк розповів, що завод активно розвивається: впроваджуються новітні технології переробки та виготовлення молочної продукції, ведеться повна реконструкція цехів, побудовані нові приміщення для прийому молока, новий сироварний цех. Для якісного збору молока організовано транспортний підрозділ, який не лише збирає сировину, а й проводить її тестування та доставку. А технологи маслозаводу пишаються якістю та натуральними складниками своєї продукції.


Проте для виготовлення високоякісних продуктів потрібне не лише високотехнологічне обладнання, а і кваліфіковані кадри. Цьому сприяє підбір працівників фахівцями служби зайнятості.


За словами представника відділу кадрів Олени Венчагової на перспективу для стабільної роботи підприємства необхідні будуть: сепараторники, лаборант хіміко-бактеріологічного аналізу, слюсарі-ремонтники, підсобні робітники тощо.


Такі зустрічі є запорукою досягнення спільної мети: оперативному підбору кадрів на замовлення роботодавця, забезпечення стабільної роботи підприємства та вирішення проблеми зайнятості населення.

Сторінки:
Нагору