БЕР
П'ятниця
29
14:27

​Будівельні роботи сміттєпереробного заводу у Житомирі завершені на 90%

Будівництво сміттєпереробного заводу на 90% завершено. Про це сьогодні розповів Ярослав Муравйов, який відповідає за виконання будівельно-монтажних робіт на об'єкті.

Незабаром до цього комплексу на провулок Складський, 20 звозитимуть усі відходи міста. Його запуск дозволить відібрати з побутових відходів цінний ресурс та використовувати його як вторинну сировину у різних галузях виробництва. Частка ж відходів, які підлягають захороненню, зменшиться вдесятеро.


Сьогодні на об’єкті вже монтують електрику, будівельники обшивають металом та встановлюють утеплювач підсобних приміщень. Це – останні етапи будівельно-монтажних робіт. Ярослав Муравйов показує дві важливі споруди підприємства.


Цех №1.Тут сортуватимуть змішані відходи, подрібнюватимуть і упаковуватимуть відходи, які переробленню не підлягають.


Цех №2.Сюди поступатимуть біологічно розкладні відходи. Тут вони оброблятимуться та вироблятиметься екокомпост.


На території також функціонуватиме контрольно-пропускний пункт; мийна для шасі сміттєвозів; приміщення для персоналу та підсобні; зона складування для нестандартних відходів; механічні автомобільні ваги; комплектна трансформаторна підстанція.


«Міські відходи переробляються майже на 90%, - кажуть представники компанії «МС Соціальний Проєкт». - Не підлягають переробленню будівельні матеріали та інші непритаманні ТПВ відходи, які випадково потрапили в контейнер біля дому і привезені на завод».


На об’єкті вже розвантажили чергову партію обладнання, виготовленого хорватською компанією «Технікс». Аналогів такого устаткування в Україні немає. Воно сертифіковане в Європі, а тому завод відповідатиме всім європейським нормам та стандартам екологічної безпеки.


Жодних технологій спалювання тут використовувати не будуть. З відібраної вторинної сировини виготовлятимуть компост та альтернативне RDF-паливо. Компост високої якості можна буде використовувати як добриво для рослин, а RDF-паливо від сміттєпереробного заводу спалюватиме ТЕЦ, будівництво якої стане наступним кроком. Такий підхід в управлінні відходами дозволить зменшити навантаження на полігон міста на 90%.


Планується, що переробляти відходи з усього міста завод розпочне вже у березні.

Сторінки:
Нагору