КВІ
Четвер
25
03:23

​Через зростання випадків COVID-19 поліклініки Житомирщини не надаватимуть планову допомогу

Поліклініки та амбулаторії області, які мали почати надавати планову допомогу з 10 червня, поки що продовжать надавати лише невідкладну допомогу. Причина – зростання захворюваності на коронавірус в області. Також на карантин закрили пологове відділення перинатального центру.

"Ми надіялися, що у разі збереження тенденції до зменшення захворюваності на коронавірус, яка спостерігалася на початку минулого тижня, ми вийдемо на послаблення карантинних заходів і з 10 червня почнемо надавати планову амбулаторно-поліклінічну допомогу. На жаль, підвищена захворюваність нам не дозволяє цього зробити. Заклади охорони здоров'я і надалі будуть надавати лише невідкладну допомогу, а планову – денні стаціонари, амбулаторії, поліклініки – іще не запрацюють. Ми зможемо їх відкрити тільки у випадку, якщо інцидентність у нас знизиться і буде нижче 12 проміле. На сьогодні цей показник складає майже 14 проміле", - сказав очільник обласного управління охорони здоров'я Микола Суслик.


З його слів, не відкриватимуть денні стаціонари і в обласній психіатричній лікарні.


Микола Суслик: "За вихідні дні (з 6 по 8 червня – ред.) 2 випадки захворювання на COVID-19 виявили також в обласній психіатричній лікарні. Всі контактні особи знайдені, зараз вони перебувають на обсервації. Денні стаціонари та амбулаторно-поліклінічну допомогу ми зараз не маємо можливості відкрити і дозволити їм працювати".


Також 1 випадок захворювання на коронавірус зафіксували і в обласному перинатальному центрі. Захворіла одна з лікарок цього медзакладу.


Микола Суслик: "Лікар зараз перебуває на амбулаторному лікуванні. Стан її задовільний. Пологове відділення закрите на карантин. Контактні особи виявлені і перевіряються. Вагітні жінки з нормальним перебігом вагітності і з супутньою патологією направляються в пологовий будинок Центральної міської лікарні №1".

Вчора

Сторінки:
Нагору