БЕР
Вівторок
19
08:18

​Четверо житомирських спортсменів здобули 5 золотих медалей на Всеукраїнському чемпіонаті

Четверо житомирських важкоатлетів повернулися до Житомира із Всеукраїнського чемпіонату України з жиму лежачи, який відбувся на Донеччині. Спортсмени привезли додому 5 золотих медалей.

За словами голови обласної Федерації з пауерліфтингу та тренера атлетів Андрія Балєнкова, на чемпіонат з’їхалися більше 400 спортсменів з усіх областей України.


Голова федерації розповів Суспільному, що його вихованці брали участь у декількох видах змагань, зокрема, із жиму лежачи, із екіпірувального жиму лежачи та класичного жиму лежачи. І у всіх категоріях посіли призові місця.


Учасниця чемпіонату Неля Косенко: "Я здобула перше місце з жиму лежачи у категорії Мастерс 2, а також абсолютне у своїй віковій категорії. І хоча пауерліфтінгом професійно займаюся 14 років, для мене це не перша перемога. У порівнянні із іншими змаганнями, я налаштовувалася, що буде важко, хвилювалася, але все вийшло класно!".


Інша учасниця змагань Ірина Колесникова розповіла, що за 6 років її професійної участі у цьому виді спорту золоту медаль вона також здобула вперше.


Ірина Колесникова: "Я стала чемпіонкою України з жиму лежачи у категорії жінок до 74 кілограмів. У минулому році змагалась із триборства, і там посіла третє місце, а в цьому році спробувала себе у жимі і стала першою".


Олександр Табунщик у цьому чемпіонаті здобув одразу дві золоті медалі.


"Перше місце я виборов у класичному жимі лежачи. Другу золоту медаль- у екіпірувальному жимі. Екіпірувальний жим лежачи для мене було робити найскладніше, тому що це я на чемпіонатах такого рівня робив вперше. А коли ти робиш щось уперше, ти викладаєшся на всі 100", - сказав Олександр Табунщик.


Андрій Баленков: "У нас є плани на майбутнє: більше тренуватися. А який буде результат, - побачимо".

Вчора

Сторінки:
Нагору