БЕР
Четвер
28
10:41

​Цьогоріч бердичівські поліцейські припинили 6,5 тисяч правопорушень на автодорогах

Упродовж поточного року працівники сектору реагування патрульної поліції Бердичівського райвідділу припинили 6,5 тисяч правопорушень, вчинених водіями. Серед них 440 випадків керування транспортними засобами у нетверезому стані.

Правоохоронці наголошують, що відверте нехтування Правилами дорожнього руху призводить до скоєння дорожньо-транспортних пригод. Так, за 10 місяців 2022 року у м. Бердичеві та районі сталося 158 ДТП, в яких 8 людей загинули та ще 63 травмувалися.


Поліцейські вкотре нагадують водіям, що найпоширенішою причиною автопригод є перевищення встановлених обмежень швидкості руху (ч. 1 ст. 122 КУпАП). Саме такі порушення стали причиною 60 ДТП, 2 з яких – з летальними наслідками. Керування транспортними засобами напідпитку призвело до вчинення 19 дорожньо-транспортних пригод, в яких 3 людини загинули.


Водії мото- та велотранспорту, а також пішоходи є повноцінними учасниками дорожнього руху та нерідко стають винуватцями ДТП. За статистикою аварійності, упродовж року бердичівські патрульні зафіксували 19 ДТП за участі велосипедистів та мотоциклістів із двома загиблими, ще у 7 випадках автопригоди стались по вині пішоходів, один з яких загинув через отримані травми.


Поліцейські закликають усіх учасників дорожнього руху подбати про свою безпеку та безпеку оточуючих, особливо у зимовий період.


Шановні керманичі, пам’ятайте, що дорога узимку потребує додаткових водійських умінь і особливих заходів безпеки. Враховуйте погодні та дорожні умови. Будьте взаємоввічливі та уважні до інших учасників руху!


Пішоходам слід пам’ятати, що під час ожеледиці необхідно бути особливо обережними на проїжджій частині: переходити дорогу безпечно лише у визначених місцях та на дозволений сигнал світлофора. У вечірній час слід помічати себе світловідбивними елементами на одязі та використовувати ліхтарики.

Вчора

Сторінки:
Нагору