БЕР
П'ятниця
29
00:31

​COVID-19: У Житомирі скликали термінову нараду через стрімке загострення ситуації в області

Сьогодні, 01 листопада, було скликано термінову нараду щодо загострення ситуації у боротьбі з COVID-19 на Житомирщині.

У нараді взяли участь голова ОДА Віталій Бунечко, перший заступник голови ОДА Володимир Федоренко, за участі керівництва Нацполіції, Нацгвардії, Держспоживслужби, обласного лабораторного центру та обласного центру надання екстреної медичної допомоги.


“Необхідність прийняття відповідних рішень та мобілізації наявних людських й матеріальних ресурсів в області зумовлена стрімким зростанням захворюваності в області та необхідності забезпечення ефективної роботи наших медичних закладів в умовах збільшення навантаженості на лікарні і медичний персонал. У неділю в області зафіксовано новий антирекорд – 707 захворілих. Останніми днями кількість викликів екстренки, пов’язаних з COVID-19 становить понад 130 на добу”, — зазначив Віталій Бунечко


За результатами наради було прийнято:


Повне перепрофілювання п’яти лікарень в області під лікування хворих з COVID-19. До 11 листопада під вирішення цих завдань буде переведено лікарню №2 ім. В.П.Павлусенка в Житомирі, Житомирську центральну районну лікарню, Бердичівську міську лікарню, Коростенську центральну районну лікарню та Малинську міську лікарню.


Розробити план облаштування мобільних госпіталів у Житомирі та створення так званої «буферної зони», де будуть перебувати пацієнти з підозрою на коронавірусну інфекцію, стан здоров’я яких не потребує кисневої підтримки.


Ці рішення дозволять розвантажити лікарні, що лікують хворих на коронавірус та ефективно використовувати наявні ліжка, обладнані доступом до кисню. Найближчим часом буде визначено, які інші, немедичні об’єкти будуть задіяні. Також паралельно ведеться робота по залученню до роботи додаткового медперсоналу з різних лікарень та закладів вищої освіти області.


“Однак, найбільшу допомогу в ситуації що склалася, ми можемо надати усі разом, якщо будемо суворо дотримуватися карантинних заходів та обмежувати соціальні контакти. Жарти скінчилися, зараз йдеться про збереження життя. Будьте відповідальними!”, — додав голова ОДА Віталій Бунечко

Вчора

Сторінки:
Нагору