КВІ
Четвер
25
19:20

​Чуднівський район: рятувальники запобігають пожежам у приватних оселях, проводячи профілактичну роботу в сільській місцевості

10 жовтня чуднівські рятувальники спільно з представниками соціальних служб та Національної поліції провели профілактичний рейд в житловому секторі Тютюнниківського старостинського округу Чуднівського району.

З метою виявлення та усунення небезпечних факторів у побуті, вони в першу чергу відвідали сім’ї, члени яких перебувають на обліку як неблагонадійні, а також поспілкувалися з багатодітними та малозабезпеченими родинами.


Перед початком опалювального сезону, який у селян розпочинається значно раніше, вогнеборці нагадали про необхідність привести у належний стан пічне опалення, замастити тріщини, що утворилися у стінках печей та димарів, прибрати на горищі легкозаймисті речі. Також наголосили, що трусити сажу необхідно не рідше трьох разів на рік, в тому числі і перед початком опалювального сезону, а дерев’яну підлогу перед топковим отвором печі слід захистити металевим листом.


В ході відпрацювання фахівці з питань пожежної безпеки звернули увагу господарів на стан електрогосподарства, опалювальних приладів та проведенні виховної роботи з дітьми. Адже, за статистикою, саме діти спричиняють в державі кожну 10-ту надзвичайну подію.


Громадянам, з якими цього дня вдалося поспілкуватися учасникам рейду, вручили попереджувальні листівки, а на об’єктах з масовим перебуванням людей розмістили інформаційні повідомлення про основні правила пожежної та техногенної безпеки.

Сторінки:
Нагору