БЕР
Вівторок
19
04:10

​«Дайте працювати»: У Житомирі під стінами ОДА знову протестують підприємці

3 березня у Житомирі підприємці зібралися на мітинг, під час якого вимагали скасувати карантинні обмеження "червоної зони" в частині, яка забороняє працювати бізнесу.

Учасники мітингу підприємців зібралися на майдані Корольова. Під вигуки "ганьба" та "дайте працювати" протестувальники вимагали скасувати закриття торгівельних точок.


Приватний підприємець Андрій розповів Суспільному, що займається продажем галантереї, щойно заплатив за оренду та закупив товар, вільних грошей не залишилося, тому сподівався на покупців, які прийдуть скуповуватися напередодні 8 березня:


"Ми чекаємо кожного покупця і молимося на нього. Тільки ми зібрали гроші на оренду в кінці місяця, тільки її сплатили – і знову нас закрили – сиди вдома. Всі так чекали цього 8 березня, що може хоч хтось прийде щось купить – нас знову закрили. Як жити? Як виживати?"


Через 20 хвилин після початку мітингу до протестувальників вийшли представники облдержадміністрації. Після суперечок та викриків "ганьба" мітингарі та влада домовилися, що після обіду в ОДА скличуть комісію з техногенної безпеки, яка своїм рішенням має звернутись до центральної влади із проханням скасувати обмеження для бізнесу.


"Зберуться члени комісії, обговорять ситуацію, яка склалася, ще залучимо місцеві органи влади до дискусії і будемо шукати виважене рішення, яке зможе допомогти людям продовжити працювати", – розповів заступник голови Житомирської ОДА Олександр Федько.


Валентина Темченко має свою торгову точку на Житньому ринку в Житомирі. Жінка каже, що нещодавно закупила нову партію весняного товару, вклавши всі свої кошти на купівлю нових моделей, але тепер, якщо не працюватиме, то не матиме чим заплатити за оренду:


"Людей дуже мало, тому що купівельна спроможність зараз ніяка, взагалі ніяка. І ще нас хочуть закрити, ці останні копійки від нас забрати. Це взагалі якийсь геноцид народу".


За словами речниці поліції області Алли Ващенко, на акції були присутні близько трьохсот людей, заворушень та порушень громадського порядку не зафіксовано.

Вчора

Сторінки:
Нагору