БЕР
П'ятниця
29
07:22

ДБР розслідує обставини смертельної ДТП на Житомирщині за участю поліцейського

​Слідчі теруправління Державного бюро розслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, розслідують обставини дорожньо-транспортної пригоди, що сталася в місті Чуднові Житомирської області за участю працівника місцевого відділення поліції, який насмерть збив велосипедиста та втік з місця події.

За попередньою інформацією: ввечері 6 грудня водій автомобіля марки Volkswagen Transporter скоїв наїзд на велосипедиста та, не зупиняючись, покинув місце пригоди. Від отриманих травм 64-річний потерпілий загинув.


Працівники Нацполіції встановили особу водія автомобіля, який скоїв смертельне ДТП. Ним виявився мешканець с. Дубище Чуднівського району Житомирської області, працівник місцевого відділення поліції. Деталі: правоохоронець своєї вини не визнає та повідомив, що того дня не перебував за кермом свого транспортного засобу.


Процесуальне керівництво у кримінальному провадженні здійснює прокуратура Житомирської області. Оперативний супровід — Управління внутрішньої безпеки Департаменту внутрішньої безпеки Національної поліції України в Житомирській області.


Кваліфікація: порушення правил безпеки дорожнього руху або експлуатації транспорту особою, яка керує транспортним засобом, що спричинило загибель потерпілого (ч. 2 ст. 286 Кримінального кодексу України).


Санкція статті: у разі доведення вини, правоохоронцю загрожує покарання у вигляді обмеження волі на строк від п’яти до десяти років з позбавленням права керувати транспортними засобами на строк до трьох років або без такого.

Вчора

Сторінки:
Нагору