КВІ
Четвер
18
20:41

​Депутати від Опозиційного блоку активно та кваліфіковано захищають інтереси Житомирщини

Понад 50 тис. жителів області вже поставили свої підписи на підтримку їх вимог. Одразу дві сесії відбулись у Житомирі 25 травня – обласної та міської рад. На порядку денному стояли важливі для жителів Житомирщини та обласного центру питання. Депутати фракцій ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ по кожному висловили свою чітку позицію та оголосили заяви з закликом підтримати звернення до парламенту з вимогою розглянути законодавчі ініціативи ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ щодо встановлення миру на українській землі, відновлення соціальних пільг постраждалим від аварії на ЧАЕС, захисту пенсіонерів та ветеранів.

На підтримку цих ініціатив в рамках Всеукраїнської мирної акції «Борімося разом - разом переможемо!», яка стартувала у Житомирі 21 квітня, вже поставили свої підписи майже 50 тисяч жителів з усіх куточків Житомирщини.


«Політика нинішньої влади поставила країну на межу повномасштабної катастрофи. Влада грабує нас тарифами, цінами, знищує бізнес, поглиблює суспільний розкол і ворожнечу. Вона позбавляє країну надії. Далі так жити не можна. Разом ми маємо примусити владу почути своїх громадян», - заявила з трибуни обласної ради депутат Наталія Рибак.


Серед важливих питань порядку денного сесії, на необхідності прийняття яких наполягали депутати ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ, керівник фракції Анатолій Мелашенко назвав Звернення до керівництва держави щодо стабілізації криміногенної ситуації в регіоні.


«Це дуже важливе питання. Сьогодні непростою є криміногенна ситуація і в Олевську, де «бурштинові» війни стали реальною загрозою для місцевих жителів, і в інших регіонах. Так, на вимогу депутата обласної ради Раїси Гулої за ініціативи громади було введено посаду дільничного інспектора у смт Озерне, де кількість злочинів стала критичною», - розповів Анатолій Мелашенко.


Завдяки підтримці депутатів від ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Ставропігійний жіночий монастир на честь Афонської ікони Божої Матері Української Православної Церкви отримав дозвіл на розробку проекту землеустрою щодо відведення земельних ділянок. Це рішення зняло загрозу порушення і без того крихкого міжконфесійного миру, адже земельні суперечки тут мали місце упродовж тривалого часу.


Важливим питанням, яке проголосували депутати, стало оздоровлення дітей влітку. І те, що депутати збільшили ресурсне забезпечення комплексної Програми оздоровлення майже на 2 млн. грн., – позитивний момент, хоча і цих коштів, на переконання опозиціонерів, буде недостатньо, щоб охопити повноцінним відпочинком хоча б дітей пільгових категорій населення, - малозабезпечених, інвалідів, «чорнобильців».


Керівник фракції ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ у Житомирській міській раді Наталія Леонченко розповіла про важливе рішення, яке було підготовлене очолюваною нею постійною комісією із соціально-гуманітарних питань і проголосоване на сесії міської ради. Йдеться про виділення близько 26 мільйонів гривень на суттєве доповнення заходів розвитку освіти у місті Житомирі. Зокрема, акцент буде зроблено на ремонті харчоблоків, будівництві спортивних майданчиків в школах.


«Ці кошти будуть освоєні вже до початку нового навчального року. Окрім того, комісія надала рекомендації профільному управлінню вже до чергової сесії міської ради підготувати внесення змін до програми освіти на найближчі три роки, - розповідає Наталія Леонченко. – Сотні мільйонів гривень плануємо передбачити на будівництво спортивних майданчиків, які мають бути у кожній школі, ігрових майданчиків у кожному дошкільному дитячому закладі, на повну заміну м’якого інвентарю (подушки, матраци), освітлення територій закладів освіти економними світлодіодними лампами».


«Сьогодні ми можемо з упевненістю сказати, що підвищення рейтингу довіри до нашої політичної сили, про яке свідчить і активна участь жителів області в Всеукраїнській мирній акції «Борімося разом - разом переможемо!», - це результат нашої спільної роботи – депутатів місцевих рад у кожному куточку області, активістів партії, наших однодумців і прихильників, які не бояться переслідувань з боку провладних структур, утисків, звільнень з роботи. Разом ми зможемо змінити ситуацію в державі на краще, ми примусимо владу почути свої громадян», - наголосив, спілкуючись з журналістами у Житомирі народний депутат України, голова Житомирської обласної організації ОПОЗИЦІЙНОГО БЛОКУ Юрій Павленко.

Вчора

Сторінки:
Нагору