КВІ
Субота
20
00:20

​Директорку Житомирського музею космонавтики Ірину Дячук нагородили орденом княгині Ольги

Директорку Музею космонавтики імені Сергія Корольова Ірину Дячук нагородили орденом княгині Ольги ІІ ступеня за внесок у науково-технічний розвиток та вагомі трудові здобутки.

Ірина Дячук розповіла Суспільному, що в музеї космонавтики працює з вісімнадцяти років. За цей час вона пройшла шлях від молодшого наукового співробітника до директорки:


"Якщо говорити про державні нагороди, то перед тим я отримувала орден княгині Ольги ІІІ ступеня за наукову діяльність. Зараз мені вручили орден княгині Ольги ІІ ступеня, і я вдячна, що цього разу оцінили мою музейну діяльність, візуалізацію та відтворення моїх наукових розробок".


Ірина Дячук каже, що найближчим часом музею космонавтики планують присвоїти статус національного, що допоможе розширити можливості та розвивати міжнародні проєкти:


"Космічні експонати не так легко знайти. Але ми користуємося підтримкою космічної спільноти. Попереду у нас є перспективний план розвитку, бо космонавтика розвивається. Крім того, ми хочемо розширитися і побудувати сучасне приміщення для інтерактивних музейних засобів. Колектив для мене, немов друга сім'я. Я в музеї понад 30 років і в нас у колективі немає байдужих людей, ми підтримуємо один одного і в цьому також запорука нашого успіху".


Працівниця музею Ірина Вишневецька розповіла Суспільному, що знайома з Іриною Дячук вже 45 років:


"Вона талановитий адміністратор, авторка концепції нашого музею. Завдяки їй музей різнопланово розвивається".


Ще одна працівниця музею Наталія Закревська каже, що з директоркою музею завжди комфортно працювати:


"Вона ніколи не кричить. У нас ніколи не було такого, щоб якесь питання ми в колективі вирішували голосно. Вона знає, як направити співробітників, яку ідею їм дати. Це наша надія на подальший розвиток музею".


У доробку Ірини Дячук понад 70 наукових робіт, пов’язаних з філософськими та економічними аспектами космічної галузі. Директорка музею має вчену ступінь кандидата філософських наук.

Вчора

Сторінки:
Нагору