БЕР
Четвер
28
13:23

Віталій Бунечко: ​Дитячий садок «Сонечко» незабаром відчинить свої двері для вихованців Швайківської громади

Завдяки програмі Президента України «Велике будівництво» завершено будівництво дитячого садочка у с. Слободище Швайківської територіальної громади Бердичівського району.

«Продовжуємо реконструювати та будувати важливі для громад області соціальні об’єкти. Гарним прикладом того, як за рік перетворити давній довгобуд на сучасний освітній простір для малечі, є дитячий садок «Сонечко», що незабаром відчинить свої двері для вихованців Швайківської громади», – зазначив голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко.


Майже 30 дітей зможуть виховуватися у комфортних, просторих та теплих кімнатах, які оснащені енергоощадними вікнами та новими меблями. Також облаштовано зручне подвір’я з майданчиком.



«Впевнений, що таких сучасних садочків повинно бути більше, оскільки комфортні умови для найменших мешканців сільських громад – у пріоритеті команди Президента та облдержадміністрації», – наголосив голова ОДА.


Як розповідають жителі громади, теперішня будівля дитячого садка багато років пустувала та знаходилася у непридатному стані. Починаючи ще з 2011 року місцева влада намагалася відремонтувати садок, проте далі стін будівництво не пішло. Через відсутність коштів роботи з відновлення будівлі просувалися досить повільно, об’єкт постійно «заморожували».


«Наше основне завдання – максимально швидко завершити об’єкти, розпочаті ще десятки років тому, й не залишати після себе подібні довгобуди. На жаль, раніше місцевим жителям доводилося відвозити дітей до центру громади та районного центру, або ж залишати вдома на бабусь і дідусів. Проте незабаром, дітлахи зможуть отримувати повноцінну дошкільну освіту в сучасному закладі: тут працюватимуть 2 групи на 28 дошкільнят та будуть створені 12 робочих місць для нянь, вихователів та іншого персоналу», – сказав Віталій Бунечко.



Новий дитячий садочок збудований за усіма останніми вимогами. Згідно з проєктом виконано повну реконструкцію аварійної будівлі дитячого садка, а саме: ремонт внутрішніх приміщень, утеплення та оздоблення фасадів, влаштування нової їдальні, заміну даху та будівництво котельні із сучасною системою опалення.


Крім того, заклад забезпечений усім необхідним для дітей із обмеженими фізичними можливостями.


«Фінальний етап будівництва дитячого садочку вартував бюджетам держави та громади понад 9 мільйонів гривень. Але воно того варте! Переконаний, що малечі тут буде затишно та весело, вони отримають свої перші знання, ніжну любов та щире піклування вихователів. А ми, дорослі, й надалі будемо здійснювати дитячі мрії, створюючи для них такі різнобарвні простори», – наголосив очільник Житомирської ОДА.



Нагадуємо, що в рамках президентської програми також триває ремонт спортивних об’єктів, зокрема міського плавального басейну в Бердичеві та басейну Житомирської дитячо-юнацької спортивної школи «Авангард».


Вчора

Сторінки:
Нагору