КВІ
Середа
24
03:55

​Два роки умовно отримав бердичівлянин за крадіжку продуктів із супермаркету

Він узяв з полиці пляшку горілки і рибні консерви, сховав під одягом та непомітно виніс із магазину. А за кілька днів повернувся на місце злочину і хотів повторити його, однак був помічений. Втекти із поцупленою горілкою та консервою не вдалось.

Бердичівський міськрайонний суд днями виніс вирок у справі щодо 31-річного місцевого жителя, звинуваченого у крадіжці та замахові на грабіж, скоєних в одному й тому ж супермаркеті у грудні минулого року. Як розказав обвинувачений, він двічі зі злочинною метою навідувався до магазину у районі «М’ясокомбінату». Першого разу проніс повз касу пляшку горілки й дві консерви, а за другим його намагання вкрасти аналогічний товар помітив касир. Після викриття зловмисник спробував утекти, однак був затриманий.


У першому випадку дії молодика кваліфікували як таємне викрадення чужого майна, тобто крадіжку (ч. 1 ст. 185 КК України), а в другому – закінчений замах на відкрите і повторне викрадення чужого майна, або грабіж (ч. 2 ст. 15 та ч. 2. ст. 186 КК України).


Допитана судом працівниця магазину зазначила, що помітила діяння відвідувача іще першого разу, коли переглядала камери відеоспостереження, проте зловити його не встигли. На засіданні чоловік попросив у представниці торгівельного закладу вибачення та розкаявся у скоєному. Щодо міри покарання, то представниця супермаркету поклалась на розсуд суду.


Окрім щирого каяття, під час ухвалення рішення було враховано позитивні характеристики обвинуваченого і тяжкість скоєних ним правопорушень. Суд дійшов до переконання, що чоловіку слід призначити 100 годин громадських робіт за крадіжку і 4 роки позбавлення волі – за спробу грабежу. У сукупності, більш суворе покарання поглинає менш суворе, тому остаточний вирок становить 4 роки ув’язнення.


Також суд вважав, що раніше не судимий чоловік зможе стати на шлях виправлення без відбування реального покарання, тож встановив йому 2 роки іспитового строку, протягом яких бердичівлянин має періодично з’являтись до органу з питань пробації на реєстрацію, повідомляти про зміну місця проживання та роботи. І звісно ж, не вчиняти більше жодних протиправних дій. Вирок іще не набрав законної сили.

Вчора

Сторінки:
Нагору