БЕР
Вівторок
19
07:32

​Два відділи заготівлі крові закриють на Житомирщині

Новоград-Волинський та Коростенський відділи заготівлі крові із 7-го жовтня не працюватимуть. Про це Суспільному розповів керівник Житомирського обласного центру крові Анатолій Чугрієв. У місцевих відділах заготівлі крові інформацію про припинення роботи підтвердили і сказали, що вони не згодні із ухваленням такого рішення.

За словами Коростенського відділу заготівлі крові Віктора Камінського, 7 серпня працівників закладу вже попередили про скорочення.


Віктор Камінський: "Відповідно до листа, який надійшов від обласного управління охорони здоров’я у Коростенському відділі заготівлі крові підлягає скороченню 12 працівників. Тобто усі. А це означає, що відбувається закриття закладу. Нас ознайомили усно з наказом. Примірника наказу не видали. Сказали, що це не потрібно і нібито незаконно. Приміщення, де сьогодні розташовується Коростенський відділ заготівлі крові, на балансі міської ради".


Він також розповів, що в Коростені є чимало людей, які бажають здавати кров. Упродовж 2019-го року було 1185 донорів. За 7 місяців цього року - 524 донори. І це за умови, що заклад через карантин 2,5 місяці не працював.


"У Житомирський обласний центр крові та для лікувальних закладів області ми постійно передаємо і еритроцити, і плазму. Тому ми звертались до Коростенського міського голови. Він сказав, що буде звертатись до голови обласної ради, щоб передати Коростенський відділ заготівлі крові з підпорядкування обласної ради на підпорядкування міської ради. Тож, ми будемо фінансуватися не з обласного бюджету, а з міського. Так плануємо зберегти і центр крові, і персонал", - сказав Віктор Камінський.


Керівник обласного центру крові Анатолій Чугрієв розповів, що загалом у Новоград-Волинському та Коростенському відділах заготівлі крові працює 29 працівників, і всі вони підлягають скороченню, бо з 7-го жовтня ці відділи припинять своє існування.


Анатолій Чугрієв: "Вийшло так, що при потребі на 9 місяців у 9 млн. грн. нам передбачили 3,8 млн. грн. Ми попередили, що, якщо не буде достатньо грошей, то крок до скороченню буде незворотнім. У 2019-му році Новоград-Волинський відділ виготовив продукції на суму 368 тис. грн., а на утримання закладу в 2019-му році витратили майже 2 млн. грн. По Коростеню - виготовлено продукції на суму 538 тис. грн., а на утримання витрачено 1 млн. 300 тис. грн. Станом на 1 травня заборгованість лікарень перед обласним центром крові за компоненти крові становила 1,4 млн. грн. Сьогодні в області працює 4 відділи заготівлі крові. 90 відсотків всіх компонентів крові виготовляє обласний центр крові".

Вчора

Сторінки:
Нагору