БЕР
Вівторок
19
10:50

​Двох бердичівлян ув’язнили за вчинення грабежу

Побили край дороги при світлі ліхтаря, забрали речі, а потім переконували, що потерпілий сам зняв куртку, бо… готувався розпочати з ними бійку. Розібравшись у справі, суд розцінив позицію обвинувачених у грабежі як намагання уникнути кримінальної відповідальності.

Під час розгляду провадження було встановлено, що 11.11.2020 р. близько першої години ночі по вул. Котляревського двоє молодиків пограбували перехожого: ударили кулаками в голову та груди, зняли й забрали куртку з телефоном, гаманцем та документами, після того втекли.


Обвинувачені:

34-річний бердичівлянин Д. - вважається раніше несудимим, на розгляді у суді знаходяться інші кримінальні провадження щодо нього (крадіжка та наркозлочини).

30-річний бердичівлянин Г. - судимий за нанесення умисного тяжкого тілесного ушкодження та отримання і зберігання майна, одержаного протиправним шляхом. Також у суді перебуває провадження за фактом вчинення ним розбійного нападу.


Обвинуваченому Д. інкримінували ще й інший грабіж та дві крадіжки, постраждалим від яких був його знайомий. З’ясовано, що 10.11.2020 р. зловмисник двічі навідувався до квартири потерпілого і кожного разу шляхом вільного доступу викрадав майно: спочатку мобільний телефон, потім ТВ-тюнер. Наступної ночі молодик прийшов із «товаришем», разом з яким побив господаря, щойно той відчинив їм двері, та відкрито викрав ще й телевізор.


За наслідками судового розгляду дії обвинуваченого Д. кваліфікували як:

крадіжка, вчинена повторно (ч. 2 ст. 185 КК України);

грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з насильством, що не є небезпечним для життя і здоров’я потерпілого (ч. 2 ст. 186 КК України);

грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з проникненням у житло та насильством, що не є небезпечним для життя чи здоров’я потерпілого (ч. 3 ст. 186 КК України).


За сукупністю скоєного чоловіку присудили шість років позбавлення волі.


Дії обвинуваченого Г. суд кваліфікував як грабіж, вчинений за попередньою змовою групою осіб, поєднаний з насильством щодо потерпілого (ч. 2 ст. 186 КК України). Призначене покарання становить п’ять років позбавлення волі.


Протягом тридцяти днів на вирок може бути подано апеляційну скаргу. До набрання ним законної сили обвинувачені утримуватимуться під вартою.

Вчора

Сторінки:
Нагору