КВІ
Субота
20
02:33

​Єгор Стадний обговорив із освітянами Житомирщини трансформацію системи вищої освіти

Заступник Міністра освіти і науки України Єгор Стадний зустрівся із керівниками закладів фахової передвищої освіти Житомирської області. Зустріч відбулася сьогодні, 5 лютого, у рамках його робочого візиту до Житомира. Участь у заході також взяли заступниця голови ОДА Віра Рогова, голова обласної ради Володимир Ширма та начальник управління освіти і науки ОДА Лариса Шевчук.

У ході зустрічі представники закладів фахової передвищої освіти мали змогу особисто поспілкуватись із Заступником Міністра про найактуальніші питання діяльності установ. Єгор Стадний поінформував присутніх про основні засади трансформації системи вищої освіти.


«Наш спільний суспільний інтерес у тому, щоби ми збудували систему, в якій заклади рівні між собою. Усі мають мати паритетні умови, однакові для всіх – у цьому й полягає єдність системи. Водночас сильні заклади не мають про що перейматися взагалі. Сильні заклади системи, коли є однакові для всіх прозорі умови, неодмінно виграють, а менш спроможні заклади програють. Саме на це буде спрямовано новий закон про єдину систему професійної освіти, в якій будуть виживати сильніші», – зазначив він.


У ході зустрічі керівники закладів активно долучилися до обговорення питань регіонального державного замовлення, фінансування, отримання ліцензій на підготовку робітничих кадрів, проведення вступної кампанії 2020 року та інших.


Також сьогодні, 5 лютого, заступниця голови ОДА Віра Рогова взяла участь у колегії управління освіти і науки ОДА на тему: «Освіта Житомирщини: досягнення та здобутки, проблеми-2019; стратегічні цілі 2020».


«Питання розвитку в області ефективної мережі закладів освіти та надання якісних освітніх послуг є першочерговими в діяльності обласної державної адміністрації, місцевих органів виконавчої влади та органів місцевого самоврядування», – зауважила Віра Рогова.


У ході колегії були підведені підсумки роботи галузі за 2019 рік, проаналізовано проблеми та окреслено стратегічні цілі на 2020 рік.


Під час засідання також були нагороджені грамотами обласної державної адміністрації, обласної ради та відзначені дипломами управління освіти і науки обласної державної адміністрації за підсумками року кращі фахівці галузі.


Довідково. В Житомирській області функціонує 627 закладів загальної середньої, 667 закладів дошкільної, 62 заклади позашкільної освіти, 20 закладів фахової передвищої освіти (коледжі, технікуми, училища), 3 університети, 2 інститути (Житомирський медичний інститут, Житомирський військовий інститут ім. С.П. Корольова) та 7 відокремлених структурних підрозділів закладів вищої освіти.

Вчора

Сторінки:
Нагору