КВІ
Вівторок
16
21:22

​Експодатківця Житомирщини судитимуть за систематичний збут інформації про підприємства та посадовців

До суду направлено обвинувальний акт стосовно колишнього головного державного ревізора-інспектора Житомирського відділу ГУ ДПС у Житомирській області під час збуту інформації.

Слідством встановлено, що податківець систематично несанкціоновано збував інформацію, що міститься в автоматизованій системі даних державної податкової служби «Податковий блок», яка відповідно до законодавства є захищеною автоматизованою системою.


Зокрема, це були відомості про здійснення господарської діяльності певних підприємств, а також посадових осіб із зазначенням їх реєстраційних номерів облікової картки платника податків, даних та номерів банківських рахунків.


5 жовтня 2020 року посадовця було затримано в порядку статті 208 КПК України.


Таким чином, колишній державний ревізор-інспектор обвинувачується у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом, яка зберігається в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), створеної та захищеної відповідно до чинного законодавства, вчиненому повторно, а також у несанкціонованих діях з інформацією, яка оброблюється в електронно-обчислювальних машинах (комп'ютерах), вчинене особою, яка має право доступу до неї, що призвело до її витоку, вчинене повторно (ч. 1, ч. 2 ст. 361-2 та ч. 2, ч. 3 ст. 362 КК України).


Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 3 до 6 років з позбавленням права обіймати певні посади або займатися певною діяльністю на строк до 3 років.


Досудове розслідування у кримінальному провадженні здійснювали слідчі ТУ ДБР у місті Хмельницькому. Процесуальне керівництво – Житомирська обласна прокуратура. Оперативний супровід – УСБУ в Житомирській області.

Теги: ДБР

Вчора

Сторінки:
Нагору