КВІ
Середа
24
20:19

​Фахівці Держпродспоживслужби Житомирщини консультують щодо ринкового нагляду в умовах дії воєнного стану

Головне управління Держпродспоживслужби в Житомирській області нагадує, що на період дії воєнного стану припинено проведення планових та позапланових заходів державного ринкового нагляду.

Проте вимоги законодавства України про державний ринковий нагляд і контроль нехарчової продукції, у тому числі вимоги технічних регламентів, є чинними та їх необхідно дотримуватися з метою мінімізації загроз суспільним інтересам від споживання (користування) нехарчової продукції, віднесеної до сфери відповідальності Держпродспоживслужби.


Адже після перемоги України всі заходи державного нагляду і контролю будуть відновлені і у випадку виявлення порушень з боку суб’єкта господарювання до останнього будуть застосовані заходи відповідальності.


До уваги суб’єктів господарювання, які здійснюють реалізацію нехарчової продукції! Спеціалісти головного управління Держпродспоживслужби в Житомирській області надають консультаційну підтримку суб’єктам господарювання з питань здійснення державного ринкового нагляду в управлінні захисту прав споживачів за адресою: м. Житомир, вул. Гагаріна, 55, кабінети № 52, № 56 телефони: (0412) 43-17-77, 43-89-84.


Нагадуємо, що Держпродспоживслужба Житомирщини надала поради споживачам щодо придбання товарів через інтернет-магазини.


Довідково. Відповідно до постанови Кабінету Міністрів України від 28.12.2016 року № 1069 «Про затвердження переліку видів продукції, щодо яких органи державного ринкового нагляду здійснюють державний ринковий нагляд» Державна служба України з питань безпечності харчових продуктів та захисту споживачів здійснює ринковий нагляд за нехарчовою продукцією відповідно до затвердженої сфери відповідальності.


Законодавство України про ринковий нагляд розповсюджується на всіх суб’єктів господарювання, задіяних у постачанні продукції споживачу (користувачу): від виробника до кінцевого розповсюджувача по всьому ланцюгу.


Перевіряються, зокрема не суб’єкти господарювання, а виключно характеристики продукції та, за необхідності, умови її зберігання. Усі суб’єкти господарювання зобов’язані вводити в обіг і розповсюджувати тільки безпечну продукцію.


Метою діяльності органів ринкового нагляду є забезпечення відповідності продукції встановленим вимогам, а також забезпечення відсутності загроз безпеці життя та здоров’ю людей, безпечні умови праці, захист прав споживачів (користувачів), захист довкілля.


Доказом безпечності продукції є її відповідність технічним регламентам, національним стандартам, що гармонізовані з відповідними європейськими стандартами.


Постанова Кабінету Міністрів України від 13.03.2022 № 303 «Про припинення заходів державного нагляду (контролю) і державного ринкового нагляду в умовах воєнного стану».

Вчора

Сторінки:
Нагору