КВІ
Субота
20
13:12

​Фахівці з профорієнтації центрів зайнятості Житомирщини удосконалювали свої знання та вміння

В обласному центрі зайнятості відбувся семінар-навчання з фахівцями з профорієнтації міських та районних центрів зайнятості Житомирської області «Організація профорієнтаційної роботи центрів зайнятості в контексті змін державної служби зайнятості».

Заступник директора обласного центру зайнятості Тетяна Касімцева привітала учасників семінару, побажала їм конструктивної роботи та плідних дискусій. Вона висловила сподівання, що під час семінару колеги не тільки збагатяться інформацією про новітні форми та методи профорієнтаційної роботи, а й обміняються власним досвідом їх впровадження у щоденній діяльності.


Особливості запланованої модернізації системи професійної орієнтації населення в державній службі зайнятості висвітлила начальник відділу організації профорієнтації ОЦЗ Тетяна Кравчук.


Вікторія Прус, заступник начальника відділу, здійснила аналіз стану профорієнтаційної роботи обласної служби зайнятості упродовж 2016 року та у січні 2017 року. Наголосила на необхідності клієнтоцентрованого підходу при наданні послуг безробітним, особливо учасникам АТО.


На важливості активізації профорієнтаційної роботи зі школярами акцентувала увагу Катерина Виговська. Вона зауважила, що повна реалізація цього напрямку діяльності служби зайнятості можлива лише за умови плідної співпраці із загальноосвітніми навчальними закладами.


Фахівці відділу профорієнтації провели практичні заняття щодо використання деяких вправ з метою профілактики та подолання психологічного та професійного вигорання, які доцільно використовувати при проведенні занять з персоналом: вправа «Рубка дров», динамічна вправа «Пральна машинка», вправи на релаксацію та медитацію «Розмальовки антистрес» тощо. Окрім того, було проаналізовано можливості танцювальної терапії.


Наталія Опанасюк презентувала фахівцям можливості нейрографіки, яка використовується для пробудження бажання до діяльності і пізнання, підвищення рівня внутрішньої мотивації, окрім того знімає обмеження, нейтралізує їх. Це є простий для розуміння та виконання метод вирішення завдань, який відкриває нові горизонти для самовираження, швидко виводить зі стану зацикленого мислення, чудово знімає напругу та внутрішні обмеження зібрані за багато років.


Фахівці, виконавши вправу на визначення творчих характеристик особистостей, визначили, що всі мають креативні здібності, які є надзвичайно важливими саме для профорієнтаційного напрямку роботи. Зауважимо, що креативність є однією із провідних м’яких навичок (soft skills), проявлення яких вимагає сучасний роботодавець.


Наприкінці, в результаті аналізу висловлених очікувань фахівців з профорієнтації, які вони на початку семінару залишили на «Дереві побажань», було з’ясовано, що майже всі бажання були задоволені та реалізовані упродовж плідно проведеного навчання.


Подібні семінари, безумовно, дають можливість фахівцям удосконалювати свій професіоналізм.

Вчора

Сторінки:
Нагору