КВІ
П'ятниця
26
02:53

​ФК "Полісся" проведе свій перший офіційний матч на оновленому центральному стадіоні Житомира

26 березня житомирський футбольний клуб "Полісся" проведе свій перший офіційний матч на оновленому центральному стадіоні Житомира. Через карантинні обмеження гра проходитиме без глядачів.

Про це Суспільному розповів директор клубу "Полісся" Володимир Загурський. За його словами, востаннє офіційний матч на цьому стадіоні ФК "Полісся" проводив майже сімнадцять років тому під керівництвом тренера Заї Авдиша. Після більш ніж десятиліття ремонтних робіт команда знову зможе приймати суперників на власному стадіоні.


"Всі документи наразі на руках: сертифікат готовності першої черги від ДАБІ, який був отриманий сьогодні (22 березня – ред.) Підписаний акт відповідності споруди за зразком Української асоціації футболу та сертифікат безпеки. Встановили відеонагляд, систему сповіщення, озвучку. За це вдячність спонсорам і об'єднаним зусиллям влади. Ми зараз офіційно говоримо, що матч відбудеться 26 березня", – повідомив Володимир Загурський.


Стадіон "Полісся" перебуває на балансі спортивної школи олімпійського резерву з легкої атлетики Житомирської облради. Директорка школи Надія Дмухівська показала кореспондентам Суспільного підтрибунні приміщення.


"Ви бачите роздягальню для гостей, яка обладнана згідно всіх вимог до проведення матчів, – каже директорка школи. – Також закупили меблі для підготовки до проведення гри. Для кожного гравця є шафка спеціальної форми. Обладнали душові кімнати".


Павло Легенчук працює диктором. Каже, що давно мріяв відкоментувати матч, який проходитиме на стадіоні "Полісся".


"Я був маленьким хлопчиком, який мріяв потрапити ще раз на гру нашого клубу. Так склалося, що я працював диктором з аматорським клубом "Полісся", тоді МФК "Житомир". Уже кілька років я є диктором на "Спартак-Арені". Сьогодні маю велику честь тестувати звукову апаратуру на стадіоні "Полісся", – говорить Павло Легенчук.


Нагадаємо, багатофункціональну спортивну арену "Полісся" в Житомирі відкрили у 1951 році. З 2002 року вона перебувала в аварійному стані. У 2005 році стадіон "Полісся" передали в комунальну власність і почали планувати реконструкцію. З того часу обласна влада змінювала кошторис та компанії, які мали виконувати роботи. У грудні 2020 року Суспільне повідомляло, що в Житомирі завершили реконструкцію першої черги стадіону "Полісся".

Вчора

Сторінки:
Нагору