БЕР
Четвер
28
11:09

​Галина Корінна: На Житомирщині завдяки урядовій програмі підтримки бізнесу вдасться зберегти робочі місця орієнтовно для 12 тис працівників

Упродовж трьох місяців програмою фінансової підтримки малого та середнього бізнесу, який постраждав через повну або часткову бездіяльність в період карантину, на Житомирщині вже скористались близько 830 роботодавців та майже 4700 ФОПів без найманих працівників. Загалом виплати допомоги по частковому безробіттю отримали понад 11600 жителів області на загальну суму 55,4 млн грн.

Кількість звернень за частковою компенсацією втрачених через карантин доходів у другій половині липня значно зменшилась. Адже збігає визначений у програмі строк для подання представниками бізнесу документів на отримання допомоги: 90 днів з дня зупинення чи скорочення діяльності. Але звернення продовжують надходити. Лише за останній тиждень обласний центр зайнятості розглянув більше сотні пакетів документів і прийняв 94 позитивні рішення для здійснення виплат понад 600 жителям області – розповіла директорка обласного центру зайнятості Галина Корінна.


За її словами, реалізація програми фінансової підтримки бізнесу в період карантину дозволить вберегти від безробіття орієнтовно 12000 працівників області і, відповідно, зберегти таку кількість робочих місць.


За час карантину – з 12 березня по 27 липня – статус безробітного на Житомирщині отримали понад 14,5 тис. жителів. І якби уряд своєчасно не вжив таких дієвих заходів, як-то програма надання фінансової підтримки працівникам малого і середнього підприємництва, масштаби безробіття могли би бути катастрофічними. На сьогодні ж в області зареєстровано близько 21,4 тис. безробітних, що в півтора разу більше у порівнянні з 2019 роком – констатувала Галина Корінна.


Нагадаємо, що роботодавцям із числа суб’єктів малого та середнього підприємництва (а з 6 червня – і фізичним особам-підприємцям без найманої праці), які у зв’язку з карантином зупинили чи скоротили свою діяльність, оголосили простій або вимушено відправили працівників у відпустки без збереження зарплати, надається допомога по частковому безробіттю.


Допомога встановлюється за кожну годину скорочення діяльності та із розрахунку двох третин від бази нарахування єдиного внеску, але не більше мінімальної заробітної плати (4723 грн) на місяць.


Сума допомоги не оподатковується і надається на період зупинення чи скорочення діяльності і впродовж 30 календарних днів після завершення карантину.

Вчора

Сторінки:
Нагору