КВІ
Четвер
18
09:33

​Голова правління НАК «Нафтогаз України» відвідав першу житомирську електростанцію на щепі

Голова правління НАК «Нафтогаз України» Юрій Вітренко 30 вересня відвідав першу житомирську електростанцію на щепі, яка побудована на базі районної котельні 10 (РК-10) у провулку Винокурному.

Посадовець відзначив, що досвід Житомира є передовим і буде корисним для всієї країни, адже реформи, які проводили в місті в галузі енергозбереження останніми роками, допомогли стати більш незалежними від газу. Також втрати тепла у місті в 5-6 рази менші, ніж загалом по країні.




Міський голова Житомира Сергій Сухомлин підтвердив успіхи міста у енергозбереженні в цифрах. Так у 2013 році місто споживало для опалення 93 млн куб газу, в минулому опалювальному сезоні вже 57 млн куб газу, цьогорічний сезон планується витратити 45 млн куб газу. В місті також буде побудовано ще 2 ТЕЦ загальною потужністю 50 мегават. Ще одна, окрім ТЕЦ на РК-10 буде працювати на щепі, одна на RDF-паливі, яке виробляють зі сміття. Одна з трьох ТЕЦ будується в рамках партнерського проєкту з НАК «Нафтогаз».




Учасники зустрічі також наголосили, що держава робить все для того, щоб пройти опалювальний сезон без проблем, але воєнні реалії можуть вносити свої корективи. Водночас дуже важливо саме зараз ставитись до споживання енергоносіїв ощадливо, щоб більше коштів можна було витрачати на оброну країни.

Вчора

Сторінки:
Нагору