КВІ
Середа
17
00:17

​Гуманітарний штаб Житомирської ОВА отримав більше 1000 тонн допомоги

Від початку повномасштабного вторгнення російских окупаційних військ на територію України до Гуманітарного штабу Житомирської обласної військової адміністрації надійшло майже 1010 тонн гуманітарної допомоги від 12 країн світу, зокрема Польщі, Румунії, Словенії, Нідерландів, Італії, Португалії, Чехії, Швейцарії, Німеччини, Франції, Іспанії, Туреччини та інших областей України.

Про це інформує Департамент соціального захисту населення Житомирської ОВА. Гуманітарний штаб працює за трьома напрямками:

гуманітарна допомога від урядів іноземних держав і міжнародних організацій;

допомога від великого бізнесу військовій адміністрації і громадам;

допомога від органів влади і громадам.


Вантажі, що вже надійшли, складалися з військового спорядження, продуктів харчування, медикаментів, засобів гігієни, одягу, взуття, автомобілів, реанімобілів, елементів живлення, генераторів тощо. Також отримано 50 дизельних та бензинових генераторів.


Крім того, Житомирщина продовжує розвивати партнерські відносини з представництвом Дитячого фонду ООН ЮНІСЕФ згідно з розробленою програмою. Одним з останніх вантажів від організації були 5 вантажівок із різноманітним речами, медикаментами, спортивним та навчальним інвентарем загальною вагою більше 40 тонн.


Як зазначає Департамент, основним спрямуванням гуманітарної допомоги від штабу є підтримка дітей та багатодітних родин, розвиток медичної допомоги та освіти, а також волонтерської діяльності.


Гуманітарний штаб сприяє подоланню складних життєвих обставин, у які потрапили жителі області та всіляко допомагає внутрішньо переміщеним особам, які перебувають на Житомирщині та в інших областях України. Так, надано близько 200 тонн допомоги Київській, Чернігівській та Сумській областям.


Для громад Житомирської області з урахуванням їх потреб передано більше 140 тонн різних видів гуманітарної допомоги.


Гуманітарний штаб при Житомирській ОВА працює в онлайн-кабінетах у системі гуманітарної допомоги та складів із гуманітарною допомогою, у які вносяться дані про надходження, наявність залишків, відвантаження, упорядкування та потреб гуманітарних вантажів.


Нагадаємо, що Житомирська обласна військова адміністрація разом із волонтерами передали чергову партію тактичних аптечок – 1000 штук – для наших військових-десантників.


Разом переможемо!

Вчора

Сторінки:
Нагору