БЕР
П'ятниця
29
14:50

​Хорошівські поліцейські виявили незаконні посіви снодійного маку

30 червня працівники відділення поліції №4 (смт Хорошів) Житомирського районного управління виявили та ліквідували в обійстях двох жительок одного із сіл макові насадження. Поліцейські попереджають громадян про неприпустимість подібних протиправних діянь.

Правоохоронці, відпрацьовуючи населені пункти у межах обслуговування, помітили в обійстях у с. Волянщині цвітіння маку.


На території домоволодіння 48-річної місцевої жительки правоохоронці провели огляд. У результаті виявили на присадибній ділянці близько 450 рослин маку. За словами господарки, вирощувала його для власних потреб.


Зілля поліцейські вилучили для подальшого експертного дослідження.


Ще в одному обійсті правоохоронці спололи рослини маку. Їх вирощувала 65-річна пенсіонерка, яка теж переконувала поліцейських, що це «на пиріжки».


Попередня кваліфікація подій - ч. 1 ст. 310 (Посів або вирощування снотворного маку чи конопель) КК України.


Нагадуємо, що законодавством незаконний посів або незаконне вирощування снотворного маку в кількості від 100 до 500 рослин караються штрафом від 100 до 500 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням волі на строк до 3 років.


На території області тривають оперативно-профілактичні заходи поліції, спрямовані на виявлення і знищення незаконних посівів нарковмісних рослин (маку та конопель), документування злочинної діяльності та осіб, причетних до неї, а також фактів порушення чинного законодавства суб'єктами, які займаються легальним посівом нарковмісних рослинних культур.

Теги: Хорошів

Сторінки:
Нагору