БЕР
Четвер
28
13:54

​Керівник поліції Житомирщин: день волевиявлення пройшов спокійно та без грубих порушень правопорядку

Правоохоронці регіону упорались із завданням забезпечення належного правопорядку та безпеки громадян під час виборів Президента України. Про це 1 квітня повідомив керівник ГУНП Житомирщини В’ячеслав Печененко на спільній прес-конференції з Громадською мережею ОПОРА.

Участь зустрічі з журналістами взяли керівник поліції області В’ячеслав Печененко та регіональний представник, координатор спостереження за виборами, від Громадської мережі ОПОРА Тарас Чмут.


– У першу чергу, висловлюю подяку усім поліцейським Житомирщини, які упродовж кількох діб несли службу по охороні дільниць та недопустили надзвичайних подій чи грубих порушень, а також усім підрозділам МВС, які разом з нами забезпечували законність та прозорість виборчого процесу, патрулювали правопорядок та виконували інші важливі правоохоронні функції, - сказав начальник ГУНП в Житомирській області В’ячеслав Печененко.


Також керівник Головного управління повідомив, що поліцейські продовжують свою роботу і 1 квітня під час передачі протоклів та бюлетенів до окружних виборчих комісій.


Озвучивши загальні відомості про зареєстровані упродовж 31 березня та 1 квітня повідомлення про можливі порушення та дії поліції з їх перевірки, В’ячеслав Печененко окремо зупинився на початку кримінального провадження за фактом умисного заподіяння 24-річній слідчій під час виконання нею службових обов’язків по охороні виборчої дільниці тілесних ушкоджень членом виборчої комісії.


- За такі дії неадекватного, інакше не скажеш, чоловіка законодавстом передбачено відповідальність до 5 років позбавлення волі, - сказав очільник поліції. – Тож робота на дільниці для 55-річного чоловіка закінчилась затриманням поліцією.


У свою чергу, Тарас Чмут проінформував про результати спостереження Громадської мережі ОПОРА за днем голосування в області та озвучив результати паралельного підрахунку голосів по Україні їх організацією.

Вчора

Сторінки:
Нагору