БЕР
Вівторок
19
13:45

​Колишнього оперативного працівника поліції Житомирщини підозрюють у розголошенні державної таємниці

За процесуального керівництва Житомирської обласної прокуратури оперуповноваженому підрозділу регіональної поліції повідомлено про підозру в розголошенні відомостей, що становлять державну таємницю, особою, якій ці відомості були довірені у зв’язку з виконанням службових обов’язків, за відсутності ознак державної зради або шпигунства (ч. 1 ст. 328 КК України).

За даними слідства, правоохоронець, працюючи на посаді оперуповноваженого, порушив законодавчі вимоги про зберігання державної таємниці та розголосив під час листування з іншою установою персональні відомості.


Досудове розслідування проводить другий слідчий відділ (з дислокацією у місті Житомирі) територіального управління Державного бюророзслідувань, розташованого у місті Хмельницькому, за оперативного супроводу ВБКОЗ Управління СБ України в області.


Житомирська обласна прокуратура здійснює процесуальне керівництво.


Санкція зазначеної статті передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до п'яти років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років або без такого.


Примітка: відповідно до ст. 62 Конституції України особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальномупокаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.

Вчора

Сторінки:
Нагору