КВІ
П'ятниця
19
18:39

Коростенські поліцейські вилучили з будинку сімейних скандалістів наркотики. ФОТО

​Під час виїзду за повідомленням про сімейну сварку працівники сектору поліції виявили в приватному будинку мішок зі стеблами висушеної рослини. Попередньо, господарі зберігали наркотичну сировину для власного споживання. Розпочато досудове розслідування.

До Коростенського відділу поліції надійшло повідомлення про вчинення сварки в одній з родин у с. Жабчому. На місце події прибули інспектори сектору реагування патрульної поліції. Виявилось, що стосунки з’ясовує подружжя - 30-річна та 40-річний місцеві жителі. Під час емоційного словесного конфлікту господиня витягнула з-за дверей та продемонструвала правоохоронцям мішок з-під цукру з висушеними рослинами. Мовляв, це чоловік насушив забороненого зілля.


- Під час огляду вмісту з’ясувалось, що рослини за зовнішніми ознаками нагадують нарковмісні коноплі, а загальна вага зілля склала майже 400 грам, - повідомив начальник Коростенського відділу поліції Михайло Старовойт. – Виявлене поліцейські вилучили та направили на експертне дослідження. А подружжя доставили до відділу для з’ясування всіх обставин.

Чоловіка було притягнено до адміністративної відповідальності за вчинення насильства в сім’ї, а дружину – за розпиття алкогольних напоїв у громадських місцях, адже таким чином вона дозволила собі «заспокоїтись».


Нині триває з’ясування обставин щодо зберігання рослин у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 1 ст. 309 (Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення чи пересилання наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів без мети збуту) КК України.


Законодавством таке правопорушення карається штрафом від 50 до 100 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або виправними роботами на строк до 2 років, або арештом на строк до 6 місяців, або обмеженням чи позбавленням волі на строк до 3 років.

Сторінки:
Нагору