КВІ
Четвер
25
03:06

​Коростенські правоохоронці вчили вихованців реабілітаційного центру протидіяти булінгу

Днями працівники відділу ювенальної превенції Коростенського райуправління поліції відвідали спеціалізований заклад, в якому через певні життєві обставини тимчасово проживають неповнолітні жителі району. Учасники зустрічі обговорили, як уникнути негативних явищ у молодіжному середовищі. Окрім цього, поліцейські розповіли вихованцям про відповідальність за правопорушення, зокрема, і за вчинення булінгу.

Юним жителям Коростенщини, вихованцям реабілітаційного центру, правоохоронці роз’яснили ознаки та прояви цькування, а також у чому полягає небезпека від такого явища. Разом з тим підліткам розповіли, хто найчастіше стає його жертвами булінгу та куди звертатись у разі виникнення неоднозначних ситуацій.


Особливу увагу ювенальні інспектори поліції звернули на явище кібербулінгу, оскільки молоде покоління у своїй більшості присвячує вільний час віртуальному спілкуванню, в тому числі у соціальних мережах.


Правоохоронці разом з дітьми обговорили змодельовані ситуації та визначились із безпечними кроками для їх розв’язання та уникнення подальшого розвитку міжособистісного конфлікту. В цьому контексті поліцейські нагадали юним вихованцям центру основні правила поведінки, яких слід дотримуватись, щоб не постраждати від цькування однолітків і самому не стати суб’єктом правопорушення.


Правоохоронці вкотре нагадують: булінг (цькування) учасника освітнього процесу (ст. 173-4 КУпАП) тягне за собою адміністративну відповідальність у вигляді штрафу або громадських робіт.


Поліцейські закликають педагогів не замовчувати подібні випадки, адекватно реагувати на неоднозначні ситуації та вживати заходів, щоб вчасно виявити та повідомити правоохоронців про негативні тенденції серед учнівської молоді. Чинне законодавство передбачає адміністративну відповідальність за неповідомлення керівником закладу освіти уповноваженим підрозділам органів Національної поліції України про випадки булінгу (цькування) учасника освітнього процесу.

Вчора

Сторінки:
Нагору