КВІ
Субота
20
02:39

​Коростишівські поліцейські під час обшуків вилучили до десятка одиниць зброї, боєприпаси та наркотики

14 червня поліцейські Коростишівського відділу спільно зі співробітниками УСБУ та за процесуального керівництва окружної прокуратури провели близько десятка обшуків у Брусилівській громаді. Під час слідчих дій вилучили 7 одиниць зброї, приціли, глушники, гранати, димові шашки, реактивні сигнальні патрони, набої та інші речі, вільний обіг яких є протиправним. Триває розслідування.

Санкціоновані обшуки проводились у рамках кримінального провадження за місцями проживання та в автомобілях 4 жителів смт Брусилова та одного з сіл. За наявною інформацією, чоловіки могли бути причетними до незаконного обігу зброї, яку купували у столиці та привозили додому.


У результаті слідчих дій у будинку, де проживає 38-річний фігурант, та двох автомобілях поліцейські виявили три рушниці різних модифікацій, дві одиниці нарізної зброї, глушники, оптичний приціл, до тисячі набоїв різного калібру, спецзасоби, димові шашки, реактивні сигнальні патрони та ємність з подрібненою рослинною масою, ймовірно, коноплею.


В оселі 27-річного жителя села було знайдено карабін з глушником, пістолет, гранати та підривачі, понад сотню набоїв та рослини коноплі. Ще в одного 19-річного жителя Брусилова поліцейські вилучили автомат та до сотні набоїв.


Наразі усі названі предмети направлені на експертне дослідження до Житомирського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС.


Досудове розслідування проводиться за ознаками правопорушення, передбаченого ст. 263 (Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами та вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України.


Санкція статті передбачає відповідальність у вигляді позбавлення волі на термін до 7 років.

Вчора

Сторінки:
Нагору