КВІ
Четвер
18
05:12

​Кожна дитина має виховуватися в сім’ї, – Віктор Градівський на відкритті ДБСТ у Житомирі

01 червня, у День захисту дітей заступник голови Житомирської ОДА Віктор Градівський взяв участь у відкритті двох дитячих будинків сімейного типу в м.Житомирі.

Учасники заходу оглянули приміщення, в яких знайдуть затишок та родинне тепло близько 20 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які будуть там проживати.


Будівництво та облаштування ДБСТ здійснено за сприяння Благодійного фонду «Міст в життя» під керівництвом Вільгельма Шрьодера (Німеччина) та релігійної організації «Релігійна громада церкви євангельських християн-баптистів «Компас» м.Житомир». Земельні ділянки виділила Житомирська міська рада.


Будинки мають сучасне планування, відповідають новітнім вимогам та обладнані всім необхідним: зовнішнє утеплення, підлога з підігрівом, якісні меблі, побутові побутова техніка тощо. Загальна площа кожного будинку – 290 кв. м.


Нові будинки скоро будуть передані новоствореним родинам.


За інформацією Служби у справах дітей Житомирської ОДА, в області функціонує 59 дитячих будинків сімейного типу та 155 прийомних сімей, в яких виховується 689 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.


З початку 2021 року в Житомирській області створено ще 3 дитячих будинки сімейного типу, а також 2 прийомних сім’ї, влаштовано 38 дітей.


На обліку служби у справах дітей Житомирської міської ради перебуває 350 дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, з них 92 % – влаштовані в сімейні форми виховання.


На території міста Житомира функціонують 7 дитячих будинків сімейного типу та 11 прийомних сім’ї, в яких виховується 61 дитина. Нагадаємо, що сьогодні, 01 червня, Віталій Бунечко долучився до всеукраїнської наради з обговорення питань захисту дітей.

Вчора

Сторінки:
Нагору