БЕР
П'ятниця
29
13:21

​"Краса дитячими руками" – у Житомирі відкрилася виставка робіт вихованців Інни Бовсунівської

З 1 по 22 лютого у Житомирі в Домі української культури проходитиме виставка робіт "Краса дитячими руками" вихованців майстрині народної творчості, керівниці гуртків Романівського Будинку дитячої творчості Інни Бовсунівської.

Про це Суспільному розповіла організаторка Дому української культури Надія Пасічник. За її словами, романівчани презентують свої роботи вперше:


"Зазвичай у Домі української культури представляють свої роботи заслужені майстри художньої творчості та майстри-аматори своєї справи. Юні романівчани виставляють свої витвори вперше. Їх роботи цікаві тим, що вони різнопланові і демонструють політ фантазії юних умільців".


Майстриня народної творчості Інна Бовсунівська розповіла, що пропозицію виставити роботи гуртківців отримала від завідувачки Дому української культури Тетяни Дідковської, яку вразили витвори учнів, які вона побачила у мережі Facebook:


"Ми охоче погодились відкрити таку виставку, тому що вже маємо подібний досвід – виставляли творчі роботи дітей в обласному краєзнавчому музеї. Крім того, вихованці Романівського Будинку дитячої творчості є постійними учасниками і неодноразовими переможцями обласних виставок-конкурсів".


Інна Бовсунівська розповіла, що сама є майстринею народної творчості з писанкарства, а на гуртку декоративно-прикладного мистецтва навчає учнів працювати з папером. Відтак, на нинішній виставці представлені роботи в техніках "витинанка" та "квілінг". Інна Бовсунівська зазначила, що найбільше – понад десяток витинанок презентувала дев'ятикласниця Ольга Свінціцька:


"Вона займається у гуртку з першого класу і вже досягла високого рівня майстерності".


Інна Бовсунівська розповіла, що її вихованці у своїх витворах не повторюють візерунки за зразком, а створюють оригінальні авторські роботи.


Виставку "Краса дитячими руками" можна переглянути в Домі української культури до 22 лютого.

Сторінки:
Нагору