КВІ
Четвер
25
06:36

​Липень на ринку праці Житомирщини – з позитивними змінами

Початок серпня на ринку праці Житомирщини ознаменувався зростанням попиту на працівників: у підрозділах обласної служби зайнятості було зареєстровано майже 2500​ легальних пропозицій праці. Це найбільша кількість вакансій, зареєстрованих на початок місяця у 2021 році. Стартував рік з майже 1700 пропозиціями роботи, до квітня їх кількість зросла до понад 2400, проте на початку травня запити роботодавців зменшились до близько 1700 і лише за підсумками липня досягли цьогорічного максимуму.

Збільшення варіантів працевлаштування для зареєстрованих безробітних відбулось у більшості територіальних центрів. Відчутно збільшилась кількість вільних робочих місць на початок серпня – на Брусилівщині (у 2,5 разу більше вакансій, як було на початок липня), Олевщині й Попільнянщині (в 1,4 та 1,6 разу відповідно), а також в м.Житомир та на Андрушівщині.


Майже на 900 осіб зменшилась за місяць і кількість зареєстрованих безробітних в області: на 1 липня у міських центрах зайнятості і районних філіях було на обліку 16583 безробітних, а на 1 серпня – вже 15686. Тенденція до зменшення відзначається майже в усіх територіальних центрах області, найсуттєвіша різниця – на Любарщині, Попільнянщині та містах Житомир, Бердичів і Новоград-Волинський. Лише на Олевщині й Малинщині кількість зареєстрованих безробітних поки залишається сталою.


Липень позначився також найменшою з початку року кількістю нових звернень до служби зайнятості: отримали статус безробітних 1955 жителів Житомирщини. Найбільше безробітних зареєстрували у квітні – понад 3200.


А завдяки позитивним змінам конкуренція на ринку праці Житомирщини досягла докарантинного рівня: на одне вільне робоче місце в середньому по області претендує 6 зареєстрованих безробітних, а в Житомирі, Коростені й Новограді-Волинському - 3.

Вчора

Сторінки:
Нагору