БЕР
П'ятниця
29
08:26

​Лісгоспи Житомирщини побудували в лісах майже 500 км доріг

Трохи більше 10 років тому лісівники області взялися за створення якісної дорожньої мережі в лісах області, яка би дозволила їм ефективніше вести лісове господарство. За цей час в лісових масивах побудовано 496 кілометрів доріг.

Це оптимально спланована сітка якісних лісових шляхів, котра дозволяє не лише вести господарювання в лісах так, щоб постійно підтримувати їх біорізноманіття та всі важливі екологічні, економічні та соціальні функції, а й наблизити нашу галузь до європейських стандартів. Крім того, в деяких регіонах нашої області ці дороги нерідко є чи не єдиним цивілізованим сполученням між лісовими селами.


Лісгоспи мають необхідну спеціалізовану техніку і крім будівництва нових, щорічно доглядають та проводять ремонти вже існуючих лісових шляхів. В цьому році такими ремонтами охоплено майже 150 км доріг.


Баранівське лісомисливське господарство має ще й спеціальний агрегат для догляду за узбіччями, бо, як відомо, коли ті заростають - дорога не просихає і швидко псується. Ця потужна косарка працює на базі трактора Т-150 і за зміну може привести до належного вигляду 3-5 кілометрів шляху.


Всі ці роботи держлісгоспи проводять за власний кошт.

Вчора

Сторінки:
Нагору