КВІ
Субота
20
01:53

​Лісівники Житомирщини планують в цьому році виростити 100 мільйонів сіянців

В лісових розсадниках та теплицях державних лісогосподарських підприємств на загальній площі 25 гектарів висіяли насіння понад півсотні порід. Найбільше в лісгоспах висіяли дуба звичайного – понад 10 гектарів, під сосну відвели – 9,2 га. На сьогодні ці роботи активно продовжуються.

Вже на осінь в лісогоспах планують отримати близько 100 мільйонів сіянців. Окрім згаданих дуба і сосни, лісівники для заліснення матимуть сіянці ялини, модрини, ясена, липи, клена, горіха та різних плодокісточкових.


А для озеленення – шипшину, калину, вишню пухнасту та інші.


Частина підприємств практикують вирощування сіянців із закритою кореневою системою. Вони, хоч і обходяться дещо дорожче, проте мають ряд переваг над звичайними сіяцями, як то продовження агротехнічних строків садіння та значно вищий відсоток приживлюваності.


Варто додати, що для заліснення усіх лісових площ, котрі постраждали цієї весни від пожеж, Житомирське обласне управління лісового та мисливського господарства доручило керівникам усіх лісогосподарських підприємств провести додаткове висівання лісового насіння основних лісоутворюючих порід, аби забезпечити вирощування садивного матеріалу в тих обсягах, які необхідні для залісення згарищ.


«Завдяки цим заходам ми матимемо додатково понад 50 мільйонів сіянців, - розяснює начальник управління Віктор Сахнюк. - Таким чином, на усіх лісових ділянках, пошкоджених вогнем, обовязково буде посаджено ліс.»

Вчора

Сторінки:
Нагору