БЕР
П'ятниця
29
13:03

​Лісівники Житомирщини знову борються з вогнем у лісах

Не встигли лісівники області оговтатись від мастабних пожеж, котрі вирували одразу в трьох лісгопах понад тиждень, як північ області знову охопив вогонь. Цього разу вогняну стихію посилює сильний поривчастий вітер. Церез це вогонь поширюється з неймовірно великою швидкістю, полумя досягає висоти дерев та за лічені секунди охоплює значні території.

На цей час лісова охорона приборкує 9 великих пожеж. У Виступовицькому лісництві Овруцького спецлісгоспу поблизу митного посту вогонь встиг поширитися на значні площі, відтак працівникам підприємства на підмогу прийшли колеги із сусідніх лісгопів та підрозділи ДСНС. Через значну задимленість про площі на разі говорити важко.


В Журжевицькому лісництві Олевського лісгоспу також до локалізації загоряння довелося залучити рятувальників. Відразу в трьох лісництвах Лугинського лісгоспу горить ліс. Враховуючи погодні умови, має міце значна загроза насадженням. Всі сили та засоби спрямували на приборкання вогню в держлісфонді Словечанський, Городницький, Овруцький та Білокоровицький лісгоспи.


Окрім цього, на цей час борються з лісовими пожежами в Попільнянському, Радомишльському, Житомирському та Зарічанському лісгоспах. На разі ситуація складна, проте лісівники роблять все, аби вона була контрольована.

Вчора

Сторінки:
Нагору