КВІ
Четвер
25
15:30

​Лопатою по голові: нападав чи захищався?

Це одне з небагатьох проваджень у Бердичівському міськрайонному суді, до здійснення якого залучено перекладача, проте не знавця іноземної, а фахівця із мови жестів. 25-річний обвинувачений є людиною з особливими потребами, тож у всіх засіданнях з цієї справи бере участь сурдоперекладач.

А судять молодого чоловіка за нанесення тяжких тілесних ушкоджень 43-річному бердичівлянину, яке мало місце наприкінці липня 2019 року на вулиці Соборній. Досудове слідство встановило, що близько першої ночі нетверезий обвинувачений разом із товаришами отримали зауваження від мешканки одного з тамтешніх будинків через порушення тиші. В суперечку невдовзі втрутився чоловік жінки, який і став потерпілим, бо отримав від підсудного лопатою по голові. У постраждалого діагностували відкриту черепно-мозкову травму, забій головного мозку, рубану рану голови тощо. Дії кривдника кваліфікували за частиною 1 статті 121 КК України (умисне нанесення тяжких тілесних ушкоджень, небезпечних для життя в момент заподіяння).


Обвинувачений визнав свою вину і погодився розповісти про події тієї ночі. Спочатку випив із друзями пива та дійсно порушував громадський порядок. Потім до них із будинку вийшла жінка з лопатою і в ході конфлікту вдарила його нею, зазначив підсудний. Лопату він відібрав, а коли з’явився чоловік жінки, який начебто хотів його побити, мусив захищатись. Куди саме бив та якою частиною лопати, обвинувачений сказав, що не пам’ятає, але умислу на нанесення опоненту ушкоджень точно не мав.


Аби достеменно з’ясувати усі обставини події, у суду виникла потреба допитати ще й потерпілого, хоча він надав раніше заяву про розгляд провадження без його участі. Наступне слухання заплановане на початок лютого.

Вчора

Сторінки:
Нагору