КВІ
П'ятниця
26
01:55

​Любарські бійці ДСНС врятували житловий будинок від повного знищення вогнем

8 березня о 15:54 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення про пожежу в приватному житловому будинку в с. Стрижівка Любарського району.

На момент прибуття рятувальників покрівля була повністю охоплена вогнем. Ускладнювалася ситуація великою пожежною навантаженістю – на горищі знаходилося 2 т сіна та домашні речі, що також зайнялися. Найближче вододжерело розташоване в 4 км від місця події. До приїзду додаткових сил та засобів було здійснено одну заправку автоцистерни водою з місцевої річки.


Як встановили рятувальники, осередок займання знаходився на горищі – в місці розташування димаря пічного опалення. З’ясувалося, що господарі накрили димар частинами плоского шиферу, внаслідок чого утворилася щілина. Ймовірно, через неї жарина потрапила на сіно, та вогонь стрімко поширився на горючі конструкції даху.


Зусиллями рятувальників о 16:48 пожежу локалізовано та о 17:28 - ліквідовано. Бійцям ДСНС також вдалося запобігти розповсюдженню полум’я на житлові кімнати оселі і розташовану поруч господарську будівлю. Вогнем знищено 40 кв.м покрівлі, домашні речі на горищі та 2 т сіна.


За попередньою інформацією, загоряння могло статися через несправність димаря. Остаточні обставини події встановлять фахівці.

Вчора

Сторінки:
Нагору