КВІ
Субота
20
05:55

​Людмила Зубко на прикладі ще однієї школи показала, що діє ефективніше, ніж влада

З 1 вересня 600 учнів загальноосвітньої школи №36 ім. Я.Домбровського будуть навчатися у безпечних умовах. У рамках проєкту "Альтернатива є – безпечна школа", ініційованого підприємицею, головою громадської організації "Житомир, зроби голосніше" Людмилою Зубко, заклад отримав обладнання, за допомогою якого інфекційні ризики можна знизити на 90%.

"Ця школа стала першим муніципальним навчальним закладом, який звернувся до команди нашого проєкту "Альтернатива є – безпечна школа". Адже засобів, якими школи забезпечує міська влада, недостатньо для того, щоб якісно вберегти дітей та вчителів від поширення інфекцій. Ми не можемо замінити собою владу. Але це той випадок, коли ми з командою знову попереду неї", - розповіла Людмила Зубко.


Серед обладнання, яке визначили фахівці Національної експертної групи з інфекційного контролю NEGIC на основі ретельного аудиту школи, є мопи для прибирання та дезінфекції, зволожувачі повітря, диспенсери, дезінфектори, термометри-гігрометри, ліктьові змішувачі та багато іншого.

"Про ініціативу "Альтернатива є – безпечна школа" почули батьки нашої школи і запропонували мені звернутися до Людмили Зубко. Ми беремо участь у багатьох проєктах, але вперше маємо настільки блискавичний результат. Тепер ми точно готові до того, щоб безпечно відчинити свої двері з 1 вересня", - сказала директор школи №36 Олена Кулініч.


За підрахунками команди Зубко, 41 школа Житомира потребує більше 12 млн грн. для організації безпечних умов навчання під час пандемії. Але влада міста виділили всього 4,5 млн грн, маючи на депозитах і казначейських рахунках 101 млн грн.


Нагадаємо, що раніше Людмила Зубко опублікувала чеклист, з допомогою якого аудит інфекційних ризиків у будь-якій школі можуть провести самі батьки або вчителі. На основі такого аудиту можна звертатися до міської влади з вимогою виділити необхідні кошти для безпеки школи.

Вчора

Сторінки:
Нагору