БЕР
П'ятниця
29
16:39

​Максим Вілівчук: Маємо раціонально ставитись до нашого майна та використовувати бюджетні кошти

З метою вивчення питання наповненості обласних комунальних інтернатних закладів, їхнього функціонування, матеріально-технічної бази заступник голови обласної ради Максим Вілівчук 2 серпня відвідав Житомирський геріатричний пансіонат, що у селі Іванівка Житомирського району.

У закладі наразі перебуває 196 підпопічних, з яких 150 потребують сторонньої допомоги, вільним є 52 місця, у штаті перебуває 128 одиниць персоналу. Заклад має 49 гектарів землі та досить потужне підсобне господарство.


Як зазначив Максим Вілівчук, обласна рада має на меті провести детальний аналіз та аудит обласних інтернатних установ: «Настав той час, коли ми ,як ніколи, маємо раціонально ставитись до нашого майна та використовувати бюджетні кошти».


Нагадаємо, що питання оптимізації та перепрофілювання інтернатних закладів обговорювалось 26 липня на нараді у голови обласної ради Володимира Ширми. Під час наради гостро постало питання наповненості інтернатних закладів та доцільності їхнього утримання напівпорожніх установ.


Візит заступника голови облради до Житомирського геріатричного пансіонату став першим з низки запланованих. «Доцільніше не розпорошувати кошти по напівпустим закладам, а зробити один-два потужно оснащених, відремонтованих, що відповідатимуть сучасним вимогам», - прокоментував Максим Вілівчук.

Сторінки:
Нагору