КВІ
П'ятниця
19
14:36

​Сергій Сухомлин: Маємо зробити все, аби 1 вересня діти пішли до школи

«Маємо зробити все, аби 1 вересня діти пішли до школи», - наголосив міський голова Сергій Сухомлин на позачерговому засіданні виконавчого комітету міської ради.

У зверненні до Міністерства освіти та науки України стосовно дистанційного навчання, прийнятого сьогодні, 15 липня, викладено пропозиції щодо організації роботи навчальних закладів в умовах карантину.


Відмічалося, що серед викликів та проблем, з якими зіштовхнулися учасники освітнього процесу під час дистанційного навчання, - наявність цифрової нерівності через відсутність доступу до мережі Інтернет та необхідної техніки, неоднакові можливості батьків учнів допомогти дітям у навчанні, відсутність методичних напрацювань та програмного забезпечення для дистанційного навчання, відсутність соціалізації, падіння в учнів мотивації до навчання, порушення режиму дня учнями та недостатня кількість рухової активності, відсутність щоденного належного спілкування з педагогами та врахування ними індивідуальної освітньої траєкторії кожного учня та інше.


Окрім того, діти, які мають піти до першого класу 1 вересня і вперше розпочати шкільне життя, в умовах дистанційної освіти втрачають загальну мотивацію до навчання.


У зверненні пропонується терміново розробити «Рекомендації щодо організації протиепідемічних заходів у закладах загальної середньої освіти на період карантину у зв’язку з поширенням коронавірусної хвороби.Обговорення та затвердження Рекомендацій дозволить своєчасно організувати роботу по створенню безпечних умов перебування дітей у закладах освіти, врахувавши при цьому декілька варіантів розвитку епідемічної ситуації».


Міський голова наголошує: діти обов’язково мають навчатися у безпечному освітньому середовищі: «Ми готові піти на все: зробити ПЛР- тести всім працівникам шкіл, аби діти пішли 1 вересня до шкіл і почувалися у безпеці… У комунальних закладах ми можемо робити тестування… Сьогодні у Житомирі відкривається лабораторія, яка буде робити ПЛР- тести…».


З текстом звернення до тимчасово виконуючого обов’язки Міністра освіти та науки України Сергія Шкарлета стосовно дистанційного навчання з 1 вересня 2020-2021 навчального року можна ознайомитися тут.


Аби уникнути проблем, з якими зіштовхнулися учасники освітнього процесу, керівники закладів освіти, педагогічні працівники, батьківська громадськість, всі небайдужі жителі Житомирської міської ОТГ готові долучитися до обговорення Рекомендацій задля створення безпечних умов перебування дітей в освітніх закладах.

Вчора

Сторінки:
Нагору