КВІ
Четвер
25
02:51

​Майбутні поліцейські офіцери Барашівської громади Житомирщини вже мають сучасний офіс

29 червня відкрито поліцейську станцію у с. Барашах – 7-му у Новоград-Волинському районі і загалом 48-му – в області. Віднині тут працюватимуть дільничний та ювенальний офіцери, а також за потреби – черговий наряд сектору патрульної поліції відділення №1 (Ємільчине) Новоград-Волинського райвідділу ГУНП.

В офіційному старті роботи поліцейської станції у с. Барашах взяли участь заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, представники Управління превентивної діяльності ГУНП Житомирщини, Барашівський сільський голова Олександр Зінченко, керівники Новоград-Волинського райвідділу поліції Андрій Гнатенко та Ємільчинського відділення Андрій Цехмайструк і місцеві жителі.


Коментуючи розвиток безпекового проєкту в регіоні, Володимир Ширма відзначив важливість постійної присутності у громадах поліцейського, адже він часто є «заспокійливим фактором» у різних проблемних ситуаціях. А в умовах нинішніх загроз присутність правоохоронця впливає на зміцнення відчуття безпеки у місцевих жителів. Водночас для ефективного виконання покладених на нього завдань поліцейський повинен бути забезпечений належними умовами.


У с. Барашах поліцейський офіс розміщений в окремій будівлі у центрі населеного пункту. Кабінети правоохоронців відремонтовані і оснащені необхідним для зручної роботи з людьми. Сільський голова Олександр Зінченко, розповідаючи про реалізацію безпекового проєкту, зазначає:


– У нашій громаді, до якої увійшли 34 села, проживають близько 7 тисяч людей. Звісно, їх безпека і загальний правопорядок у населених пунктах – важлива і необхідна умова розвитку громади. Тож зараз ми запускаємо поліцейську станцію, де працюватимуть наші правоохоронці. Спільно з керівництвом обласної і районної поліції ми будемо удосконалювати технічне забезпечення поліцейської станції, а також працюватимемо над встановленням камер відеоспостереження.


Старший лейтенант поліції Андрій Шомко уже 8 років поспіль працює дільничним у Барашах, добре орієнтується у загальній ситуації місцевого правопорядку, знає жителів і знаходиться з ними на постійному зв’язку. Правоохоронець каже, що в офісі має тепер зручні та пристойні умови для роботи з тими, хто потребує його допомоги. А ще він – кандидат на посаду поліцейського офіцера громади.


Як повідомив заступник начальника УПД Житомирщини Микола Пархомчук, нині в регіоні працюють 24 поліцейських офіцери громад, ще 4 проходять відповідне навчання. Водночас на Житомирщині за підтримки місцевих територіальних громад уже функціонують майже пів сотні поліцейських станцій.

Вчора

Сторінки:
Нагору