БЕР
П'ятниця
29
17:06

​Малинські поліцейські затримали угонщика мопеда, якого викрили ще й у низці крадіжок

Жителя Радомишльського району обґрунтовано підозрюють у причетності до низки крадіжок з домогосподарств малинчан. Поліцейські затримали його на автошляху під час поїздки на чужому мопеді. Нині у рамках розпочатого досудового розслідування триває встановлення всіх обставин.

Уранці 5 жовтня до Малинського відділення поліції звернувся 54-річний житель смт Гранітного. Чоловік розповів, що минулої доби залишив свій мопед «Delta» у гаражі, а згодом виявив зірваний замок на приміщенні та зникнення транспортного засобу.


На місці події працювала слідчо-оперативна група поліції. За наявною інформацією, правопорушник залив у мопед пальне, що знаходилося у гаражі, та поїхав на ньому геть.


У ході проведених заходів оперативники карного розшуку отримали інформацію про появу підозрілого чоловіка на одній з автозаправних станцій неподалік селища. Відтак поліцейські вирушили для перевірки інформації. На автошляху вони помітили подорожнього на мопеді, що за описом був схожий на викрадений. Його зупинили та з’ясували, що 42-річний житель Радомишльського району дійсно їхав на чужому двоколіснику. Чоловіка доставили до відділку поліції. У нього вилучили транспортний засіб та сумку з інструментами.


Під час перевірки особи доставленого з’ясувалось, що він також причетний до низки крадіжок майна у жителів Малинщини. Нині встановлено 8 таких фактів. Відтак чоловіка було затримано у порядку ст. 208 (Затримання уповноваженою службовою особою) КПК України та вирішується питання про обрання йому міри запобіжного заходу.


У рамках кримінального провадження, розпочатого за ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) КК України, триває встановлення всіх обставин події. Законодавством за таке правопорушення передбачено значні штрафні санкції або кількарічне обмеження чи позбавлення волі.

Сторінки:
Нагору