БЕР
Четвер
28
15:30

​Сидір Кізін: Масові поховання під Житомиром повинні мати статус пам’ятки національного значення

25 жовтня 2016 року постійна комісія з питань регламенту, депутатської діяльності, місцевого самоврядування, законності, правопорядку та антикорупційної діяльності, яку очолює голова Житомирської обласної організації ВО «Свобода», депутат обласної ради Сидір Кізін, опрацювала майже 20 питань порядку денного.

Комісія рекомендувала управлінню культури ОДА ініціювати перед Міністерством культури України питання про присвоєння масовим похованням Другої світової війни під Житомиром (біля села Довжик) статусу пам'ятки національного значення.

«Ліс під Довжиком був найбільш ʺрозстрільнимʺ місцем в Україні за весь період німецької окупації. Це ʺжитомирський Бабин Ярʺ, тут розстріляно за деякими даними до 100 тисяч чоловік. Село Довжик та його околиці стали полігоном для масових страт як військовополонених, так і простого населення із числа житомирян, а також громадян єврейської національності, циган. Часто розстріли відбувались прямо в полі, на очах місцевих жителів. Це страшна трагедія в історії Житомирщини. І ми не маємо морального права це залишити просто так, без жодних дій. Масові поховання під Житомиром повинні мати статус пам’ятки національного значення», – зазначив Сидір Кізін.

Окрім цього, на засіданні було рекомендовано створити тимчасову комісію обласної ради для вивчення ситуації, що склалася у Бердичівському медичному коледжі (щодо неправомірних дій директора закладу).

Вчора

Сторінки:
Нагору