КВІ
Вівторок
16
23:51

​Медики Житомирщини заслуговують отримати найвищі відзнаки у галузі — Орден та Медаль Святого Пантелеймона, — Віталій Бунечко

Сьогодні, 13 січня, голова Житомирської ОДА Віталій Бунечко взяв участь у пресконференції щодо початку конкурсного відбору претендентів на отримання відзнак Орден та Медаль Святого Пантелеймона.

Також участь у заході взяли заступник голови Житомирської обласної ради Володимир Ширма, представники Регіональної ради Ордена Святого Пантелеймона та ЗМІ.


Учасники пресконференції представили аспекти та вимоги щодо конкурсного відбору претендентів для нагородження найвищою відзнакою для медиків — «Орден Святого Пантелеймона» та нагородою «Медаль Святого Пантелеймона» у сезоні 2021-2022. Основними критеріями конкурсного відбору є високий професіоналізм, духовно-моральні якості, та значні особисті досягнення у галузі охорони здоров’я, благодійний та громадській діяльності.


«Робота медика нелегка і надзвичайно важлива для суспільства. Події останніх двох років продемонстрували, що наші медичні працівники мають хист швидко реагувати на загрози пандемії та буквально щодня рятують сотні життів», — сказав Віталій Бунечко.


Найдостойніших лікарів, медичних сестер, фельдшерів для Відзнаки «Орден Святого Пантелеймона» обиратимуть у 9 номінаціях:

«Найкращий лікар»;

«Найкращий медичний працівник»;

«Новатор охорони здоров’я»;

«За досягнення в міжнародному співробітництві в охороні здоров’я»;

«Взірець служіння суспільству»;

«За особистий вагомий внесок у розвиток охорони здоров’я України (для іноземних громадян);

«На управлінець в галузі охорони здоров’я»;

«Найкращий заклад охорони здоров’я;

«Найкращий працівник фармації».


Відзнака «Медаль Святого Пантелеймона» присуджується по одному номінанту в 3 номінаціях:

«За лікарське мистецтво;

«За турботу і ласку до хворого»;

«За наукові розробки в медицині».


«Регіональна рада шукає найдостойніших кандидатів з Житомирщини на отримання нагород. Впевнений, що кращі медики Житомирщини заслуговують отримати найвищі відзнаки у галузі», — додав Віталій Бунечко.


Довідково. Відзнака за професіоналізм та милосердя «Орден Святого Пантелеймона» є громадською, має професійно-фахову спрямованість і присуджується за гуманістичну й благородну діяльність у галузі охорони здоров’я, яка позитивно впливає на свідомість й духовний розвиток українського народу та держави в цілому, спрямована на збереження та зміцнення здоров’я жителів України, виховує толерантне ставлення один до одного та надихає на нові можливості.


Відзнака має тривалу історію. У 2009 р. Міністерство охорони здоров’я запровадило в Україні заохочувальну відзнаку «Хрест Пантелеймона Цілителя», яка вручалася тим, хто має видатні особисті заслуги та сприяє розвитку галузі охорони здоров’я та медичної науки, в благодійній, гуманістичній та громадській діяльності, а також за інші здобутки на ниві охорони фізичного та духовного здоров’я населення. Відзнака була погоджена та благословенна Предстоятелями трьох найбільших християнських Церков України.


З часу заснування Відзнаки було нагороджено більше двадцяти видатних вчених, лікарів, громадських та благодійних діячів, представників духовенства.


З положенням та детальною інформацію про умови отримання відзнаки можна ознайомитися на офіційному сайті організаторів — https://orden-panteleimon.com.ua/ua/about/about.

Вчора

Сторінки:
Нагору