КВІ
П'ятниця
26
00:19

​Медсестра на Житомирщині звинуватила адміністрацію лікарні в тому, що захворіла на СОVID-19

Медична сестра педіатричного відділення Новоград-Волинської міськрайонної лікарні Яна Демчук, яка захворіла на СОVID-19, за її словами, на робочому місці, звинуватила адміністрацію медичного закладу в тому, що персонал у відділеннях не забезпечений засобами індивідуального захисту. Про це вона розповіла Суспільному 23-го квітня.

Жінка записала відеозвернення, в якому закликала громаду області підтримати медичних працівників, які "в умовах світової пандемії захворювання на коронавірус щодня піддають ризику власні життя та здоров’я, попри те, що їм обіцяють доплати до зарплати 300%".


Яна Демчук сказала, що зараз разом із своєю родиною вона перебуває на самоізоляції. У зверненні закликає небайдужих громадян області допомогти усім медичним працівникам.


Головний лікар Новоград- Волинської районної лікарні Василь Борис телефоном розповів Суспільному, що медична сестра Яна Демчук не могла заразилася в лікарні, бо, за його словами, на початку квітня, коли це ймовірно сталося, випадків захворювання на COVID-19 у Новоград-Волинській міськрайонній лікарні не було.


Василь Борис: "Вона працювала у масці відповідно до наказу 722. Жодних інших засобів захисту не передбачалося. В тієї дитинки, про яку вона розповідає, що вона від неї заразилася, проходила тестування. Результати були негативні. Дитину виписали повністю здоровою. Лікарня має достатньо запасів засобів захисту: масок, респіраторів, костюмів, бахіл, рукавичок. І ми працівникам видаємо респіратори, хоча згідно із наказом не маємо їх видавати".

Вчора

Сторінки:
Нагору