КВІ
П'ятниця
19
14:59

​Медзаклади Житомирщини на 50 % завантажені хворими на COVID – готові розгорнути 200 додаткових ліжок

Лікарні області, які надають допомогу хворим на COVID-19, на 50 % завантажені пацієнтами з коронавірусом – у лютому-березні розгорнули 56 додаткових ліжок, а у разі потреби готові розгорнути ще 200.

Про це під час щотижневого онлайн-брифінгу розповіла перша заступниця голови Житомирської облдержадміністрації Наталія Остапченко. За її словами, за минулий тиждень в області провели 8033 ПЛР-тестування – у 3936 жителів Житомирщини підтвердили захворювання на коронавірус. В цілому, лікарні області завантажені хворими на коронавірус на 50 %. Найбільший рівень завантаженості в лікарнях Бердичева, Новограда-Волинського, Чуднова, Малина, Андрушівки та Житомирського району.


"Що стосується Бердичева, то станом на сьогодні (9 березня – ред.) там завантаженість лікарні вже 88 %, – говорить Наталія Остапченко. – Поки що ми не доставляли хворих з Бердичева в інші медзаклади області. Але ми постійно перенаправляємо хворих з Новограда-Волинського, бо там уже давно рівень завантаженості складає майже 100 %. Тому ми пацієнтів звідти перевозимо в обласну клінічну лікарню ім. О Ф. Гербачевського".


В лютому-березні в області розгорнули 56 додаткових ліжок для хворих на коронавірус, причому більшість з них – за останні три тижні.


"В Баранівці – 10, в Андрушівці – 12, в Чуднові – 20 і в Бердичеві – 14 ліжок. У разі потреби до кінця березня ми плануємо розгорнути ще 200 додаткових ліжок", – каже Наталія Остапченко і додає, що ситуацію зі зростанням кількості хворих по Новограду-Волинському і Бердичеву пов'язують, в першу чергу, із недотриманням карантинних норм на цих територіях.


Також в області почали фіксувати випадки, коли пацієнти, які вже перехворіли на коронавірус, знову захворювали – не тільки вдруге, а й втретє.


Додамо, що за минулий тиждень в області 880 людей одужали від коронавірусу та ще 39 – померли.

Вчора

Сторінки:
Нагору