КВІ
П'ятниця
19
15:02

​Мер Житомира про основні проєкти на 2022 рік: Електробус, аеропорт, хокейна арена. ВІДЕО

29 грудня міський голова Житомира Сергій Сухомлин в рамках свого звіту за рік роботи розповів журналістам про основні проєкти на 2022 рік, серед яких запуск електробусів, реконструкція аеропорту та будівництво хокейної арени.

За словами Сергія Сухомлина, реконструкцію житомирського аеропорту мають розпочати навесні 2022 року. Тендер на пошук підрядної організації проведуть наприкінці січня. Також до кінця січня 2022 року мають запустити шість нових насосів на головній каналізаційній станції міста.


"Це вже нове, сучасне, європейське обладнання – ми туди майже не витрачаємо кошти міського бюджету і кошти водоканалу. Це все будується за рахунок грантових коштів Республіки Словенія. Я можу сказати на 99,9% – таких аварій на головній каналізаційній станції міста більше не буде", – сказав Сергій Сухомлин.


Сергій Сухомлин говорить, що наразі не планує звільняти керівника "Житомирводоканалу" Андрія Нікітіна.


"Дуже просто змінити керівника. Але коли в тебе йдуть всі ці міжнародні проєкти, зміна керівника означає, що приблизно на пів року зупиниться проєкт. Зі Світовим банком потрібно узгодити нову кандидатуру, це не все так просто. Я не кажу, що цього рішення не буде прийнято, але поки що – ні. Кримінальні справи йдуть, вони будуть йти, ніхто нікого не буде вигороджувати чи якось замовчувати цю справу", – говорить міський голова.


Також Сергій Сухомлин розповів, що навесні 2022 року у Житомирі впродовж місяця в тестовому режимі за трамвайним маршрутом буде їздити електробус.

"Зараз ведемо перемовини з компанією "Solaris" – це європейський виробник електробусів, – щоб десь на місяць взяти автобус і запустити його паралельно з трамваєм, щоб люди користувалися паралельно електробусом. І після цього зібрати думку людей, що для них зручніше", – каже Сергій Сухомлин.


За словами міського голови, у 2022 році в Житомирі запланували реалізувати ще сім проєктів.


"Це аеропорт, реконструкція шляхопроводу по вулиці Київській, будівництво хокейної арени, спортивна зона – так званий урбанпарк у Гідропарку – це, фактично, початок реконструкції Гідропарку. Це реконструкція вулиці Київської – в цю реконструкцію заклали повну заміну тротуарів. Палац спорту, електрифікація ділянки Житомир – Новоград-Волинський: це робить міністерство, держава, але це точно робиться. Це програма-мінімум в наступному році", – поінформував Сергій Сухомлин.

Вчора

Сторінки:
Нагору