БЕР
Четвер
28
10:33

​Сергій Сухомлин: Ми готові до різних сценаріїв - від швидкої мобілізації до кібератак

Керівники підприємств, установ та організацій всіх форм власності Житомирської громади повинні проаналізувати готовність підпорядкованих організацій до дій із запобігання та реагування у випадку виникнення надзвичайної ситуації. Про це сьогодні під час позачергового виконкому.

«Напруга підвищується. Маємо навчитися жити навіть в таких умовах. Якщо порівнювати з 2014 роком, в Україні вже інші збройні сили.Я впевнений: у разі необхідності, Україна зможе мобілізуватися та дати відсіч. », - говорить міський голова Сергій Сухомлин.


Розроблено новий порядок реагування на повідомлення про замінування.


«Не реагувати навіть на хибні такі повідомлення – неправильно. Та поліція одночасно не може відпрацювати всі заклади. Вчора було проведено наради з відповідними службами. Сьогодні збиратимемо керівників закладів шкіл та садочків, щоб навчити їх правильного реагування», - говорить міський голова.


Відзавтра працівників медичних та освітніх закладів під керівництвом національної поліції навчатимуть, як правильно реагувати на надзвичайні ситуації у разі загрози або їх виникнення.


Сергій Сухомлин наголошує: приміщення для укриття в багатоквартирних будинках мають бути підготовленими. Всього їх у Житомирі - 521. Наразі інтенсивно перевіряють їх стан. Також обстежуються наявні свердловини, каптажі та колодязі для забезпечення генераторами, аби у разі необхідності була змога постачати населенню питну воду.


Лікарні закуплять додаткові об’єми медикаментів для надання медичної допомоги населенню у разі надзвичайної ситуації.


У навчальних, медичних закладах та інших комунальних підприємствах будуть призначені відповідальні особи за координацію дій з поліцією під час реагування на надзвичайні ситуації.



Упродовж години з отримання інформації про виникнення надзвичайної ситуації заклади дошкільної освіти та загальної середньої освіти будуть забезпечені автобусами для перевезення дітей до пунктів безпечного тимчасового перебування.

Вчора

Сторінки:
Нагору