КВІ
П'ятниця
19
22:15

​Ми маємо всебічно розвивати молоде покоління, — Ігор Гарбарук та Віталій Бунечко

18 грудня, відбулося відкриття навчально-практичного центру дорожньо-будівельних машин на базі Головинського вищого професійного училища нерудних технологій та огляд центру професійно-технічної освіти у м. Житомирі.

До відкриття навчально-практичного центру та огляду центру професійно-технічної освіти у м. Житомирі долучилися заступник Міністра освіти і науки України Ігор Гарбарук, голова ОДА Віталій Бунечко та заступниця голови ОДА Віра Рогова.


“Професійно-технічна освіта потрібна нашій країні. Багато цінних кадрів, на жаль, виїхали за межі України, проте ми розвиваємо всебічно цю сферу освіти. Навчаємо нове покоління, аби вони змогли працювати і розвиватися як кваліфіковані спеціалісти саме в Україні і на Житомирщині перш за все”, — підкреслив Ігор Гарбарук.


Голова ОДА Віталій Бунечко наголосив також на тому, що це перш за все розвиток молодого покоління. Нові технології допоможуть краще і швидше навчатись. Адже ми йдемо у ногу з часом, тому потрібно підтримувати прагнення до нових знань.


Довідково.

Головинське вище професійне училище нерудних технологій

На створення центру спрямовано усього 3420 тис.грн: 2394,0 тис. грн – з державного бюджету, 706,0 тис. грн – з обласного бюджету, 320, 0 тис. грн – кошти закладу освіти.

Головинське вище професійне училище нерудних технологій є одним з найстаріших, здійснює підготовку кваліфікованих робітників з 16 ти професій та 2-х спеціальностей. У закладі навчається 354 учні., здійснюється навчання слухачів з числа дорослого населення (щороку понад 100 слухачів).

З 2018 року у закладі функціонує навчально-практичний центр зварювальних технологій. Головинське ВПУ нерудних технологій має достатню матеріальнотехнічну базу: каменеоброблювальна майстерня, машинно-тракторний парк (46 одиниць техніки: автотранспортні засоби, трактори, крани, бульдозери, екскаватори, автогрейдери).


Центр професійно-технічної освіти м. Житомира

У Центрі навчається 610 учнів з міста та різних районів області. Заклад освіти готує робітничі кадри для різних галузей економіки:

будівництва, промисловості, транспорту, громадського харчування, сільське господарство.

В Центрі ПТО м. Житомира навчається 43 учні із числа дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування; 62 учні – мають одного з батьків; 102 учні з багатодітних сімей; 20 учнів, батьки яких є учасниками АТО,ООС; 2 учні мають статус внутрішньо переселених; 56 учнів є постраждалими від наслідків аварії на ЧАЕС.

У закладі організовано навчання для учнів з особливими освітніми потребами за професією «Штукатур».

Сторінки:
Нагору