КВІ
П'ятниця
19
16:58

​Ми всі повинні разом дивитися в майбутнє, де бар’єри, які стоять на шляху людей, більше не існують, — Юрій Денисовець

У КП «Радомишльський психоневрологічний інтернат», 02 грудня відбулася зустріч з представниками установ та організацій соціальної сфери з нагоди відзначення Міжнародного для людей з інвалідністю.

Від Житомирської облдержадміністрації до зустрічі долучилися заступник голови ОДА Юрій Денисовець та директор Департаменту соціального захисту населення ОДА Олена Грищук.


«Ми всі повинні разом дивитися в майбутнє, де бар’єри, які стоять на шляху людей, більше не існують. Ми передбачаємо майбутнє, в якому люди зможуть отримати доступ до будівлі без використання сходів або може влаштуватися на роботу без страху дискримінації», — сказав Юрій Денисовець.



Заступник голови ОДА додав, що в Україні створено Раду безбар’єрності, для постійного моніторингу та контролю стану виконання Національної стратегії зі створення безбар’єрного простору в Україні до 2030 року.


Нагадаємо, що Віктор Градівський долучився до форуму „4і інклюзія” з нагоди Міжнародного дня людей з інвалідністю.




Довідково. Щороку 3 грудня українське суспільство разом з усією світовою спільнотою відзначає Міжнародний день осіб з інвалідністю, який проголошено Генеральною Асамблеєю ООН у 1992 році.

На сьогодні в області проживає 111,8 тис. осіб з інвалідністю, в тому числі 6091 дитина у віці до 18 років.

Так, у даний час в системі соціального захисту населення області функціонує 15 інтернатних установ, у яких соціальні послуги отримують 2,2 тис. одиноких непрацездатних громадян та людей з інвалідністю, у тому числі 3 геріатричні пансіонати, 2 дитячі будинки-інтернати, 9 психоневрологічних інтернатів, які за станом здоров’я потребують постійного стороннього догляду, побутового обслуговування, кваліфікованого медичного обслуговування, реабілітаційних послуг

Вчора

Сторінки:
Нагору